RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Forskningsparken frister!


Rektor Berit Hetland, lærere og ansatte mener skolen må bli der den er, likevel er tanken om eventuell flytting til Forskningsparken veldig spennende. Foto: Berg vgs./Kristin Tufte Haga
Rektor Berit Hetland, lærere og ansatte mener skolen må bli der den er, likevel er tanken om eventuell flytting til Forskningsparken veldig spennende. Foto: Berg vgs./Kristin Tufte Haga
Ja og nei til eventuell flytting av Berg videregående skole. – Her ligger mye kultur og historie i veggene, men ideene om Forskningsparken høres veldig spennende ut, sier rektor Berit Hetland.

BERG: I forrige uke skrev Nab.no om bystyrets kultur- og utdanningskomités forslag om å vurdere Berg videregående som mulig ny barneskole vest i Nordre Aker, og i morgen kveld (onsdag 27.01.) skal bystyret også vurdere det nye innspillet.

Historie, tradisjon, og sjel

Forslaget vekker både ja- og nei- oppfatninger.

– Den umiddelbare reaksjonen her på skolen var at Berg videregående må bli her den ligger nå, og hvor den har vært helt siden 1925, med hele sin historie, sine tradisjoner, identitet og sjel.

- I tillegg er Bergs beliggenhet et flott alternativ til byskolene, med blant annet flotte grøntområder i umiddelbar nærhet. Skolen er stor på både realfag og humanistiske fag, og rekrutterer stort sett fra nærområdet, sier rektor ved skolen gjennom tre år, Berit Hetland.

Likevel spennende

– Likevel, hvis alternativet eventuelt blir å flytte skolen inn i Forskningsparken med de perspektiver som ligger der, så er det en tanke skolen synes er meget spennende, sier Hetland, og legger til at Berg er en av landets beste skoler på resultater.

LES OGSÅ: Grefsen vgs til moderne lokaler i Nydalen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere