RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Få med deg fotoutstilling på Cafe Nero. Foto: Anne Marie Huck Quaye
Få med deg fotoutstilling på Cafe Nero. Foto: Anne Marie Huck Quaye

– Foto betyr alt

Det sier Marith Ritva Brithsdatter Lie Hovde, som debuterer med fotoutstilling på Cafe Nero.

THERESES GATE: – Jeg er veldig opptatt av identitet, sier den unge fotografen om egne fotografier. Salgsutstillingen som formelig dekker alle veggene inne på Cafe Nero med fotografier frem til 1.juni, er mildt sagt variert i utrykk og motiver. Mennesker, barbiedukker og landskap er noe av det som kan sees.

– Jeg vet alltid nøyaktig hva jeg vil ha, sier Marit som forteller at hun blir svært inspirert av filmer, og nevner blant annet David Lynch som en interessant filmregissør.

Mens andre fotografer knipser i vei mener Marith at motivet og budskapet bør være såpass fastsatt på forhånd at det ikke blir tatt hundretalls bilder, og hun er heller ikke særlig glad i etterbehandling i dataredigeringsprogrammer.

Betyr alt

– Foto betyr alt for meg, sier hun og håper at hun kan få leve fullt og helt som fotograf. Hun går på siste året på Bilder Nordic School of photography i Oslo.

– Jeg prater med folk lenge førjeg tar bilder. Det er viktig å gjøre folk trygge først, sier Marith som blir inspirert av byen og de ofte svært så stressa menneskene der.

– De går ofte rundt med skylapper, sier hun.

Selv har hun bodd på St. Hanshaugen i tre år.

– Det er deilig å bo her, uten alle de store kjøpesentrene, sier hun og lovpriser i samme slengen Cafe Nero som gir muligheten til unge uetablerte kunstnere å stille ut helt gratis.

– Jeg liker å ta bilder av spesielle mennesker, sier hun. I utstillingen har hun blant annet tatt bilde av en ung jente med albinisme.

Utenfor rammene

Marith liker å bevege seg litt utenfor rammene, og har et klart råd til alle spirende fotografer og kunstnersjeler:

– Gjør det motsatte av det som er forventet, sier hun og ser ikke noe galt i å skille seg ut fra majoriteten. I dag kan nesten alle ta bilder med semiprofesjonelle kameraer, og være fotografer så derfor kreves det spesielt mye for å nettopp skille seg ut.

Neste prosjekt skal hun gjøre med analogt kamera, men det kan gå langt mellom hver gang Marith tar opp kamera.

– Det kan gå flere måneder, sier hun.(utenom bilder knytta til skolearbeid da)

Utstillingen varer fra 1.april til 1.juni på Cafe Nero i thereses gate 47.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere