anders.auberg@dittoslo.no "/>
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Frivilligheten er en bærebjelke


TAR DET ALVORLIG: Marianne Brynildsen, leder i Oslo fotballkrets, tar med seg nyhetene til kretsstyret for å finne ut hva de kan gjøre for å bedre rekrutteringen.
TAR DET ALVORLIG: Marianne Brynildsen, leder i Oslo fotballkrets, tar med seg nyhetene til kretsstyret for å finne ut hva de kan gjøre for å bedre rekrutteringen. Foto: FOTO: ANDERS AUBERG
Lederen i Oslo fotballkrets er klar over problemene i fotballklubbene, og ønsker å ta bekymringen fra politiet videre til kretsstyret.

SENTRUM: Flere fotballklubber sliter med hull i rekkene på aldersbestemte lag, og flere ledere sier at det mangler frivillige til å stille opp. Leder i Oslo fotballkrets, Marianne Brynildsen, deler oppfatningen.

– Det er fortsatt stor dugnadsånd i fotball og i andre idretter, men vi har en utfordring knyttet til å beholde spillere på aldersbestemte lag. Frafall av lag innebærer også frafall av viktige trenere og støtteappararat, sier hun.

Les også: – Engasjement gir et bedre tilbud

Skal tas i kretsstyret

På bakgrunn av Lokalavisen Groruddalens artikler sier Brynildsen at hun skal ta saken videre til kretsstyret for å se hva de kan gjøre videre.

– Klubbene jobber veldig bra med problemstillingen, men vi må kanskje forsøke å tenke nytt for å engasjere ildsjeler. Kretsen jobber systematisk med å gi klubbene tilbud om trener- og lederutvikling, men det er frivillighet som er bærebjelken i breddefotballen, sier hun.

Les også: – Stadig færre tilbud for ungdom i Groruddalen

Tro på frivillighet

Etterforskningssjef Stein Erik Olsen på Stovner foreslo at bydelen kan ansette folk til å drive den organiserte idretten der klubbene ikke klarer det på dugnad.

Brynildsen mener det er mange ting som kan fungere, men å ansette folk ikke nødvendigvis er løsningen.

– Det er ikke sikkert løsningen er å ansette noen i klubbene. I større klubber kan det fungere, men i små klubber har jeg troen på frivilligheten. Den må ligge til grunn for alt, sier hun.

Les også: Breddeidretten rakner

– Anlegg er viktige

Brynildsen er veldig klar på at kretsen tar uttalelsene på alvor, og vil finne ut hva de kan bidra med. Hun mener også at gode anlegg bidrar til økt engasjement.

– Gjennom kunstgressprosjektet som har pågått over flere år har anleggssituasjonen i Groruddalen blitt bedre. Gode kunstgressbaner trekker flere, og folk er stolte over det. I tillegg er det identitetsskapende, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere