*Nettavisen* Nyheter.

– Fylkesmannen er ikke grundig nok!

Brekkelia-beboerne er lite fornøyd med byggeplanene på tomten ovenfor. Per Christian Eggen (f.v.) med Knut på armen, Geir Kjærnli, Miren Aguirre, og Karl Ove Vika Sørensen. Foto: Kristin Tufte Haga

Brekkelia-beboerne ber nå Sivilombudsmannen gripe inn. Fylkesmannen vil ikke stoppe rammetillatelsen for Maridalsveien 347 b-utbygging.

KORSVOLL: Brekkelia-naboene til den planlagte utbyggingen i Maridalsveien 347 b, har klaget Plan- og bygningsetatens ja-vedtak inn for Fylkesmannen. I tillegg ba naboene Fylkesmannen stoppe all bygging i påvente av at klagen ble behandlet. Men det ville ikke Fylkesmannen ta til følge, og nå ber Brekkelia 8-beboerne Sivilombudsmannen om å gripe inn.

LES OGSÅ: Naboer sjokkerte over byggetillatelse

Ikke grundig nok

– Vi mener at Fylkesmannen ikke har vurdert dette grundig nok. Blant annet har vi bedt om at det skal foretas en befaring på stedet, det tror vi må til for at myndighetene virkelig skal forstå hvor ødeleggende denne byggingen vil bli for flere av oss som bor i Brekkelia, sier naboene, ved Mirren Aguirre.

Tror på ombudsmannen

De ber blant annet Sivilombudsmannen legge til grunn forringede solforhold og innsynsproblematikk, det nye huset er planlagt med store vinduer mot hagen og husene til Brekkelia 8-beboerne.

– Nå setter vi vår lit til at Sivilombudsmannen tar oss alvorlig, og setter hele byggingen og rammetillatelsen til side, inntil selve byggeklagen er ferdigbehandlet av Fylkesmannen, sier Aguirre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.