*Nettavisen* Nyheter.

– Fylkesmannen har lyttet

Byråd Bård Folke Fredriksen er glad for at to store viktige saker har fått gehør hos Miljøverndepartementet og Fylkesmannen.

BOGSTAD: Jeg opplever at Fylkesmannen forstår kommunens argumentasjon i reguleringsplanen. Vi får et område som kan brukes til idrett vinterstid som også er i bruk resten av året. Det blir et sambruk i markas randsone, eller rettere sagt oppå selve markagrensen, som ikke kan være i strid med Markaloven. Idrett i randsonen er da også i tråd med intensjonene i Markaloven når også hensynet til friluftsliv og naturopplevelser er veid i forhold til dette, sier byråd for byutvikling, Bård Folke Fredriksen.

– En annen side ved dette er at med denne kunstisbanen blir markagrensen sikret. Det blir en absolutt grense uten boligbygging. Det også et pluss at avstanden til Bogstad gård er så stor at området for kunstisbanen ikke oppfattes som en naturlig del av kulturlandskapet rundt Bogstad gård, sier Folke Fredriksen.

– Det har vært en god uke. Først ble Tryvann Vinterpark godkjent av Miljøverndepartementet og så kom Fylkesmannens positive innstilling til kunstisbanen. Begge var vanskelige og viktige saker i forhold til Markaloven. Fylkesmannen har lyttet til våre argumenter, samtidig som Fylkesmannen har gjort en grundig avveiing av de tre formålene idrett, friluftsinteresser og naturopplevelser.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.