*Nettavisen* Nyheter.

– Går utover tilbudet

BEDRE TIDER: En mer hyggelig stemning preget Maritimt Museum da kulturminister og kronprins gjestet Bygdøynes tidligere i år. ARKIVFOTO Foto: ARKIVFOTO

Det sier direktør Per Nordseng ved Norsk Maritimt Museum, om de dystre utsiktene for museet, etter at Stats- budsjettet ble lagt frem.

BYGDØYNES: – Situasjonen er rett og slett svært dramatisk. Jeg tror det er sjelden at et museum her i landet har vært i en så dramatisk situasjon økonomisk som vi er nå, sier direktør Per Norseng ved Norsk Maritimt Museum på Bygdøynes til nrk.no.

Løfter om satsing på kystkulturen fra kulturminister Anniken Huitfeldt sin side, er ifølge museumsledelsen på Bygdøy kraftig brutt. Selv om museet har fått økte midler i forhold til i fjor, er det langt fra nok for å overleve. Resultatet blir dermed at tilbudet går utover publikum, og at man blir tvunget til å kutte i en rekke tilbud som folk har kunnet nyte godt av, forteller Nordseng.

Stort ansvar

Museet, som tidligere het Sjøfartsmuseet, har i tillegg til «vanlig» museumsdrift også pålagt ansvar og krav fra staten om forskning og arkelologiske utgravninger i 10 av landets fylker. Nordseng synes det er trist at kystkulturen blir taperen i dette statsbudsjettet, og dermed fører til færre interessante tilbud for besøkende på Bygdøynes.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.