RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Abdullah Alsabeehg, som sitter i BU på Søndre Nordstrand, har foreslått at flere med minoritetsbakgrunn skal få jobb i bydelen.
Abdullah Alsabeehg, som sitter i BU på Søndre Nordstrand, har foreslått at flere med minoritetsbakgrunn skal få jobb i bydelen.

– Gi flere innvandrere jobb i bydelen!

Hvordan skal folk med minoritetsbakgrunn få bedre innpass i lokalmiljøet sitt? – La dem få jobb i bydelen.

SØNDRE NORDSTRAND: Abdullah Alsabeehg, som representerer Arbeiderpartiet i bydelsutvalget på Søndre Nordstrand, fremmer forslag om å øke antall ansatte med minoritetsbakgrunn i bydel Søndre Nordstrand.

Del på Facebook

Flere ledere

– Spesielt bør det rekrutteres flere til lederstillinger i bydelsadministrasjonen, sier han.

– Andel ansatte med minoritetsbakgrunn i administrasjonen og blant lederstillinger må gjenspeile befolkningen i Oslo.

– Bydel Søndre Nordstrand er den bydelen i Oslo med høyest andel beboere med minoritetsbakgrunn. Det gir bydelen muligheter og fortrinn som vi ennå ikke har greid å dra fordeler av. Skal vi for eksempel kunne løse utfordringene knyttet til barnevernet i en flerkulturell bydel som vår, må bydelen rekruttere flere i administrasjonen med minoritetsbakgrunn, sier Alsabeehg.

Relevant utdannelse

– Flere av mine venner med minoritetsbakgrunn får ikke jobb etter fullført utdannelse. Arbeidsledigheten blant mennesker med minoritetsbakgrunn er større enn befolkningen for øvrig. Kommunen som arbeidsplass må brukes aktivt for å gi alle de samme mulighetene, sier Alsabeehg.

Ikke registrert

Etter at Abdullah Alsabeehg stilte spørsmål i BU om andel ansatte med minoritetsbakgrunn i administrasjonen og i bydelen for øvrig, fikk han svar fra administrasjonen.

«Det er vanskelig å besvare spørsmålene da vi ikke foretar registrering av bakgrunn til våre ansatte. Hvem som skal regnes med i gruppen med minoritetsbakgrunn er også uklart og gjenstand for diskusjon.

Generelt kan vi si at det ikke er mange med minoritetsbakgrunn i administrasjonen og i lederstillinger, men vi har noen få.

Ute i tjenesteapparatet, spesielt barnehagene og boligene, gjenspeiles befolkningssammensetningen blant de ansatte i stor grad, og vi har mange ansatte med ikke-vestlig bakgrunn.»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere