– Gi oss ny hall, ellers rømmer vi bydelen!

MED FELLES MÅL: Fra venstre: Shahbaz Tariq( bydelsutvalgsleder), Iftakhar Mahmood (Søndre Nordstrand muslimske senter), Ingrid Beate Opdal (Folkeaksjonen for ny flerbrukshall), Mario Rinaldi (leder av Klemetsrud IL) og Hege Skau-Nilsen (ass.rektor Lofsrud skole) kjemper sammen om en ny flerbrukshall på Mortensrud. Foto: Aina Moberg

MED FELLES MÅL: Fra venstre: Shahbaz Tariq( bydelsutvalgsleder), Iftakhar Mahmood (Søndre Nordstrand muslimske senter), Ingrid Beate Opdal (Folkeaksjonen for ny flerbrukshall), Mario Rinaldi (leder av Klemetsrud IL) og Hege Skau-Nilsen (ass.rektor Lofsrud skole) kjemper sammen om en ny flerbrukshall på Mortensrud. Foto: Aina Moberg

Snart 20 år er gått siden ønsket om en ny flerbrukshall på Mortensrud ble fremmet første gang. Nå krever nærmiljøet at den blir en realitet.

MORTENSRUD: Fire nærmiljø utgjør Mortensrud.

ENGASJEMENT: Mange interesserte møtte opp på folkemøtet på Lofsrud skole. Her lytter de til en meget engasjert barnehagestyrer og ildsjel Lars Maanum.Begge foto: Aina Moberg

FOLKEAKSJONEn for ny flerbrukshall: Ingrid Beate Opdal, Kjell Petter Askerud og Elisabeth Bugge Berge er de tre initiativtakerene .

MORTENSRUD: Det var derfor stort engasjement på folkemøtet på Lofsrud skole sist uke.


Folkeaksjonen for ny flerbrukshall, bydelen, Søndre Nordstrand muslimske senter, Klemetsrud IL og Lofsrud skole kjemper sammen for å få en erstatning for Klemetsrudhallen og plasthallen.

Nå vil de også ha beboerne på Mortensrud, Lofsrud, Klemetsrud og Dal-Brenna med på laget. På facebookgruppene Flerbrukshall på Mortensrud og Mortensrud manifest holdes de oritentert om alt som skjer fremover.

Mye frustrasjon og utegym

– Vi sitter i dag igjen med en fjellhall fra 1988 ( ligger under Senter Syd) som er kondemnerbar og klaustrofobisk, og en erstatningsplasthall som skal rives. Vi ønsker nå et godt, nøytralt samlingspunkt for breddeidretten, en hall som gjør Mortensrud til et trygt hjemsted hvor vi bryr oss om og med hverandre, sier Ingrid Beate Opdal i Folkeaksjonen for ny flerbrukshall.

LES OGSÅ: Vi sitter igjen med en kondemnert og klaustrofobisk hall

Allerede i 1995 ba FAU ved Lofsrud skole om en erstatning for Klemetsrudhallen som deres elever bruker i gymtimene.

– Nå står vi her i dag, 19 år senere og er ikke kommet ett skritt lenger, sier assisterende rektor Hege Skau-Nilsen.

– Det eneste vi fortsatt har er mye frustrasjon og utegym etter stadige stenginger av hallen. Nå har den vært stengt siden 26. november i fjor. Vi nærmer oss metningspunktet. Vi må få en ny hall nå, sier hun.

Klemetsrudhallen skal etter planen gjenåpnes til skolestart etter nyttår. Nå er det utsatt til månedsskiftet januar/februar.

LES OGSÅ: Nå får de ha gymtimene i plasthallen

– Vi finner oss ikke i dette lenger

For Klemetsrud IL er situasjonen også prekær.

– Vi har 550 medlemmer innen turn, håndball, fotball, innebandy, landhockey og allidrett. Stadig flere forlater klubben på grunn av fasilitetene i Klemetsrudhallen og plasthallen, sier leder Mario Rinaldi.

Med en ny flerbrukshall håper han klubben også kan tilby både cricket, volleyball og basketball.

John Frammer, trebarnspappa fra Mortensrud, deler også de andres bekymringer.

– Vi må si til politikerne: dere bryr dere ikke om oss beboere, men bare utbyggerne her på Mortensrud. Ønsker dere at det skal bo mennesker her i det hele tatt? Situasjonen er dramatisk, vi finner oss ikke i dette lenger. Gi oss en hall, ellers rømmer vi bydelen, sier Frammer.

LES OGSÅ: Mugg, råte, kloakk - her nektes elevene å ha gym

Kan stå klar om to-tre år

Selv om stemningen til tider var amper på folkemøtet, ser Folkeaksjonen noe positivt i den videre kampen for en ny hall. Bystyret fattet i september følgende vedtak: Byrådet bes legge frem en sak om hallkapasiteten i området Mortensrud/Klemetsrud, herunder vurdering av ny hall i området, i løpet av første halvår 2015.

Dessuten har finansbyråd Eirik Lae Solberg (H) uttalt at det skal settes av ti millioner kroner til prosjektering av de foreslåtte OL-anleggene på Mortensrud, Jordal Amfi og Valle Hovin selv om Oslo ikke lenger søker OL 2022.

– Det er opp til oss å presse på sentrale politikere for å få hallen på plass. Idrettens samarbeidsutvalg i bydelen har ny flerbrukshall på 1.plass. Jeg håper den kommer i løpet av 2-3 år, sier Shahbaz Tariq (Ap), leder av bydelsutvalget i Søndre Nordstrand.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.