RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Giftbombe ved barnehage


Jo Gaare synes det er altfor mye usikkerhet knyttet rundt snødeponiet ved Hasle Barnehage og har ikke lyst til å utsette datteren Erle (2) for eventuelle helseskader deponiet kan forårsake.
Jo Gaare synes det er altfor mye usikkerhet knyttet rundt snødeponiet ved Hasle Barnehage og har ikke lyst til å utsette datteren Erle (2) for eventuelle helseskader deponiet kan forårsake. Foto: FOTO: Pegah Niku
Etter bare tre uker i Hasle barnehage vurderer en bekymret pappa å ta Erle (2) ut av barnehagen på grunn det omdiskuterte snødeponiet.

HASLE: Pappa Jo Baare har søkt om ny barnehageplass for datteren Erle (2) og kaller snødeponiet på Hasle for en tikkende giftbombe.

LES OGSÅ: Oslos nye "fjellkjede"

Det midlertidige snødeponiet har vært på Hasle siden 2004, til tross for utallige klager fra beboere i nærområdet.

– Det er ekkelt å levere fra seg ungen til et miljø vi er helt usikre på. Hun leker i sølepytter som kan ha helt feil pH-verdi og inneholde gift som er farlig for mennesker, sier pappaen til Østkantavisa.

LES OGSÅ: Snødeponiet kan avvikles allerede i år

Frykter helseskader

Baare er bekymret for at datteren skal få helseskader.

LES OGSÅ: - Siste vinter med snødeponi på Hasle

– De foreldrene som har hatt ungene sine her siden i fjor sier at barna er plaget med sår i ansiktet og særlig rundt munnen, forteller han.

– Vi vet det ikke for sikkert, men tenker jo at det kanskje har noe med all den sure utelufta og innelufta som svever rundt her på grunn av snødeponiet, sier Baare.

Den nærmeste snøhaugen er bare noen få meter unna selve lekeområdet i barnehagen og Baare finner det vanskelig å tro at ikke mengder av det giftige vannet fra smeltingen havner i barnehagens område.

– Det er ganske ironisk at det er for giftig å ha snødeponi i sjøen, men det er helt greit å ha det tett inntil en barnehage, sier han oppgitt.

Vond lukt

Baare forteller at foreldre som har hatt barna sine her over en lengre periode påpeker at de aldri har opplev at snøsmelting lukter så vondt.

Flere av foreldrene har rapportert at det lukter oppkast av hele uteområdet. Når de skal hente ungene sine lurer de på om barna har kastet opp da for eksempel regntøyet ofte lukter som ren spy.

– Dessuten er det et forferdelig inneklima, sier Baare.

Faren er veldig bekymret for hva som vil skje når det begynner å smelte, og etter hvert tørker.

– Da må jo alt det giftige støvet spres rundt med vinden, sier Baare.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere