*Nettavisen* Nyheter.

– Gikk over all forventning

Her får ledelsen og avdelingssykepleierne, ved sykehuset ICDDR,B, sjekken av de norske studentene. Vilde Witzøe står som nummer tre fra venstre. Foto: FOTO: ICDDR,B

De norske sykepleiestudentene i Bangladesh fikk til slutt samlet inn over 24 000 kroner. Vilde Witzøe fra Ullern er kjempeglad over resultatet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Avdelingene på sykehuset er varme, derfor trenger de kjøleskap til medisiner. Foto: FOTO: PRIVAT

Klikk på bildet for å forstørre.

Denne symbolske sjekken ble gitt til sykehuset før studentene reiste hjem. Pengene er under overføring. Foto: FOTO: PRIVAT

ULLERN/BANGLADESH: – Vi hadde en overrekkelse av symbolsk sjekk, mandag 29.01, til ledelsen og avdelingssykepleierne. Pengene blir overført i løpet av noen dager, sier Vilde Witzøe til Ullern avis.

Hun forteller at de nå er på plass i Norge, etter en kjempefin tur. Hun og hennes medstudenter er veldig glade for å ha fått muligheten til å jobbe med en flott organisasjon som ICDDR,B, som gjør så mye bra for fattige mennesker.

– Innsamlingen gikk over all forventning! Vi fikk inn over 24 000 kroner. Det er kjempegøy. Når syv personer bruker nettverket sitt, strekker det ut til så mange.

Pengene går til

Studentene har bestemt at pengene skal gå til kjøleskap for oppbevaring av medisiner i avdelingene.

– Det var bare én avdeling på sykehuset som hadde kjøleskap. Det skaper for eksempel problemer for smertestillende medisiner som smelter, og dermed ikke kan brukes.

Hun sier at det også skal kjøpes inn termometere og stetoskop, pluss et apparat som måler oksygen i blodet.

– Skulle det bli noe til overs, går pengene til sykepleieutdanningen på sykehuset, sier Witzøe.

Bygger på donasjoner

Wiztøe forteller at organisasjonen bygger på donasjoner, men at det ikke er ofte de får penger direkte rettet mot sykepleie.

– De synes at dette er veldig gøy, fordi det er ikke ofte de får penger rettet mot sykepleien. Så dette er absolutt med på å øke kvaliteten på arbeidet deres, avslutter Witzøe

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.