RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Gir unike muligheter for de innsatte

Denne uken tok de innsatt i bruk den nye aktivitetsbygget med større rom for idrett, undervisning og musikk.

OSLO FENGSEL: Det nye aktivitetsbygget i Oslo fengsel var tirsdag denne uken fylt av representanter fra Statsbygg, Justis- og beredskapsdepartementet, entreprenører, ansatte i kriminalomsorgen og noen innsatte i Oslo fengsel.

Det nye bygget har stor gymsal, undervisningsrom, musikkrom, kjøkken og en dagligvarebutikk og er i tråd med Regjeringens mål om at soningen skal være mer enn straff.

– Soningen skal få en over på et annet spor og tilbakeført til samfunnet. Dette bygget gir muligheten til å gi innsatte kompetansen de trenger i hverdagen, som å stelle sin egen mat, kjøpe smått og stort i butikken og drive aktivitet sammen med andre. Dette er en stor dag for norsk kriminalomsorg, sier justis og beredskapsminister Grete Faremo til dittOslo.no.

Fengselsledelsen har ikke alle planene klare for bruken av bygget, men en turnusomlegging vil gjøre at bygget er mye brukt mandag til fredag og mindre i helgene.

– Vi får nå mulighet til å aktivisere de innsatte på en helt annen måte enn i dag. Det er viktig å få de innsatte ut av cellene og på skole og aktiviteter. Dette bygget gir oss et kjempeløft, sier fengselsleder Stig Storvik.

Yrkesrettet opplæring

Det er blant annet lærere fra Grønland voksenopplæring som skal benytte bygget til undervisning i yrkesrettede fag. De mener bygget gir flotte muligheter, men ser samtidig en del utfordringer med antallet fengselsbetjenter som må til for å følge opp fangene på en sikker måte.

– Oslo fengsel er veldig trangbodd og det er alltid et tema hva man skal bruke plassen til. Dette bygget åpner for undervisning i mer praktiske yrkesrettede fag med utstyr som krever en del plass. Jeg er veldig optimistisk, men ser samtidig utfordringer med at det må være nok ressurser og fengselsbetjenter til å følge de innsatte hit, sier Elisabeth Berner fra Grønland voksenopplæring.

Ta den (nøkkel)ring og la den vandre

I en omstendelig nøkkeloverrekkelsesprosess startet administrerende direktør Harald Nikolaisen fra Statsbygg med å stile lokalene til disposisjon for Justis- og beredskapsdepartementet ved statsråd Grete Faremo, som overleverte lokalene til Kriminalomsorgen region øst ved regiondirektør Jon Sverre Bråthen. Regiondirektøren som stilte lokalene til disposisjon for Oslo fengsel ved fengselsleder Stig Storvik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere