– Gjenåpne busslinjen straks!

Bydel Nordre Aker ber Ruter om umiddelbart å gjenåpne 55-busslinjen.

GREFSEN/NORDRE AKER: Avisen har tidligere skrevet om Ruters nedleggelse av busslinjene 55 A og 55 B, til stor fortvilelse fra både Nordre Aker-beboere og Sagene bydel. Nå protesterer også lokalpolitikerne i Nordre Aker.

Svært negativt

SVs Hanne Lyssand, kan fortelle at miljø- plan og samferdselskomiteen i bydelsutvalget i Nordre Aker, reagerer "svært negativt" på Ruters nærmest umiddelbare nedleggelse av rute 55.

– Og det til tross for tidligere enstemmige bydelsutvalgs-vedtak i Nordre Aker bydel, om at busslinje 55 fyller et stort behov i bydelen, og at busstilbudet må opprettholdes også etter stenging av Kapellveien forbi Grefsen skole, sier SVs gruppeleder i Nordre Aker, Hanne Lyssand.

Hun mener behovet for 55-bussen er om mulig enda større nå enn tidligere – blant annet gjennom utvidelse av Grefsen barneskole, bydekkende kirkegård, nye Morellbakken ungdomsskole, og kommende flerbrukshall ved Grefsen skole.

– Krevende topografi kan gjøre selv korte gangavstander vanskelig, særlig kanskje for eldre, sier Lyssand.

– Gjenåpne busslinjen straks

Nå ber bydelen Ruter om å straks å gjenåpne linjen. Vedtaket i komiteen lyder:

– Gjenåpne busslinjen straks og at denne kjøres sin nåværende trasé så lenge Kapellveien er åpen for trafikk. Starte arbeidet med å velge alternativ trase, slik at denne er klar når Grefsen skole er ferdigstilt og Kapellveien stenges for forbikjøring ved skolen.

Ifølge Lyssand ble vedtaket enstemmig vedtatt i bydelens miljø- plan, og samferdselskomité..

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.