RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Gjør noe lite for noe stort


Hedda Myre Aamlid hadde kontroll på butikkhyllene på Vita ved Solli plass, da Hovseter-elevene tyvstartet på Operasjon Dagsverk.
Hedda Myre Aamlid hadde kontroll på butikkhyllene på Vita ved Solli plass, da Hovseter-elevene tyvstartet på Operasjon Dagsverk.
Hovseter-elevene tyvstartet på Operasjon dagsverk. I dag, torsdag 28. oktober, er tusenvis av elever ute og tjener penger gatebarn i Brasil.

HOVSETER/SENTRUM: Hvert år arrangeres Operasjon dagsverk for alle ungdomskoler og videregående skoler i landet. Oppgaven går ut på at alle elever skal tjene minimum 200 kroner hver. Pengene går til et godt formål, og i år går pengene til gatebarn, som lever i slummen i Brasil.

De fleste skolene har OD-dag torsdag 28. oktober, men Hovseter hadde OD-dag for to uker siden.

Vi møtte flere av Hovseter-elevene som «tyvstartet» på OD.

Bolleselgerne

Even Liavik Karlsen og Jakob Drage Roti fra Hovseter skole jobbet som bolleselgere.

– Hva tror dere er grunnen til at pengene går til gatebarna i Brasil?

– Barna i slummen er fattige. Det er mye kriminalitet og narkotika der, og hele 80 prosent av ungdommen blir innblandet i kriminelle gjenger. Dette vil operasjon dagsverk gjøre noe med.

– Hva tenker folk om å kjøpe av dere, er de interesserte i å hjelpe?

– Veldig mange er interesserte, og lurer på hva pengene går til i år. Det er til og med mange som gir penger uten å ta med seg bolle, for å støtte saken!

– Det er jo kjempebra! Men har dere bakt bollene selv?

– Ehhhh, neida. Selvfølgelig har vi bakt bollene selv! Vi vil jo yte mest mulig for at kundene skal bli fornøyde.

– Minimumsummen er to hundre kroner, men hvis dere tjener mer, gir dere alt til OD da?

– Vi har tjent 800 kroner som er dobbelt så mye som vi egentlig skulle, men har planer om å levere alt fordi vi tror de trenger pengene mer enn det vi gjør, sier Even.

Malin på tv

Malin Staude har jobbet i God Morgen Norge på tv2 og ble selv intervjuet.

– Vet du hva pengene du har tjent går til?

– Ja! Pengene går til fattige barn som lever på gata i Brasil. De får ikke mulighet til utdanning. De har ingenting å gjøre på fritiden og mange blir derfor kriminelle, eller narkomane.

– Du har jo vært på tv foran hele Norge, hvordan var det?

– Det var veldig morsomt. I fremtiden har jeg lyst til å jobbe på tv, så det var interessant å få oppleve hvordan det var. Jeg prøvde å ikke tenke over at det ble vist på tv-skjermer over hele Norge. Mamma (Vår Staude, red.anm) forklarte meg at jeg burde svare utfyllende, men jeg må innrømme at det var litt skummelt!

Hun forteller oss ivrig om at hun kuttet opp ost med Wenche Andersen.

– Jeg har til og med skjenket kaffe til Petter Stordalen!, utbryter hun. Og vi må innrømme at vi blir litt misunnelige...

Malin skal også gi alle pengene hun tjener til OD, fordi hun mener de burde få de samme mulighetene som oss her i Norge.

Hedda i butikken

Hedda Myre Aamlid har jobbet på Vita på Solli plass.

– Hva vet du om formålet du skal gi penger til?

– Jeg har sett et bilde av Rio de Janeiro. Det er som en by, men to verdener! En side med rikdom, og en side med slum, fattigdom og elendighet. Pengene går til barna som lever der.

– Hvordan ser arbeidsdagen din på Vita ut?

– Jeg starter å jobbe klokka elleve og er ferdig klokka tre. Jobben min foregår i selve butikken. Der hjelper jeg til med litt forskjellig. For eksempel å stable produkter og rydde i hyllene.

– Ser du frem til neste år, og kunne du tenke samme jobb?

– Ja! Jeg ser virkelig fram til neste år. Men likevel hadde det vært morsomt å prøve ut noe nytt, siden det ikke var så veldig mye å gjøre her. Det var veldig gøy her, men likevel hadde det vært morsomt å prøve ut noe annet.

– Hvordan er det å jobbe for OD?

– Det er veldig gøy! Jeg synes det er morsomt å få oppleve hvordan er å jobbe. Pluss at jeg kunne sove enda lenger. Haha!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere