*Nettavisen* Nyheter.

– Gledelige signaler

Blindern vels Unni Eriksen har lenge jobbet med veiløsningen i det fremtidige universitetsområdet i Gaustadbekkdalen nord. Her fotografert lenger ned i dalen, i Forskningsparken, slik det så ut da arbeidet med UiOs nye informatikkbygg startet i 2006. Foto: ARKIVFOTO

Byutviklingskomiteen ber Samferdselsetaten sikkerhetsvurdere Gaustadbekkdalen-naboenes nye veiforslag.

BLINDERN/ULLEVÅL: – Det er svært gledelig at forslaget vårt blir seriøst vurdert, sier Unni Eriksen, som har jobbet med veiløsningen gjennom det kommende universitetsområdet (Life-Science-senteret) i Gaustadbekkdalen nord, for Blindern vel.

LES OGSÅ: Har «trimmet» problemvei

Blindern vel sto i spissen for veialternativ A2 som ble støttet av en rekke av forskningsinstitusjonene i Forskningsparken-området, samt bydelene Vestre Aker og Nordre Aker, men avslått av byutviklingskomiteen tidligere i måneden. Nå har de utbedret det opprinnelige A-alternativet, til et «A-Justert». Komiteen sendte onsdag 15. september forslaget til byråden for byutvikling med ønske om at Samferdselsetaten sikkerhetsvurderer det nye veiforslaget.

LES OGSÅ: Kamp om vei i Gaustadbekkdalen og "Time out" i Gaustadbekkdalen

– Samferdselsetaten har tidligere sagt hvilke tiltak som måtte til for at de skulle kunne gå med på det opprinnelige A-alternativet (bl.a. sikkerhetsutbedringer i forholdet mellom vei og trikk i Gaustadalleen, journ.anm.). Flere av de elementene det ble pekt på har disse naboene nå tatt inn i det nye «A – Justert». Nå må vi vente på etatens tilbakemeldinger før vi tar en avgjørelse, sier Byutviklingskomiteens nestleder Tone Tellevik Dahl (Ap), som omtaler forslaget som «mye bedre enn A2».

– Jeg har stor tro på at vi skal komme til en løsning som alle blir fornøyde med, og som ikke forsinker prosjektet, sier Tellevik Dahl.


Byutviklingskomiteen vil trolig behandle saken, med Samferdselsetatens innspill, i oktober.

Byrådet, Samferdselsetaten og Plan og Bygningsetaten er blant dem som anbefaler B1-forslaget, der veien legges diagonalt gjennom Gaustadbekkdalen nord, med en rundkjøring på Problemveien i områdets sør-vestlige hjørne. Naboenes «A – Justert» vil heller legge veien i områdets ytterkant, langs Ring 3, med en rundkjøring mot Problemveien/Gaustadalleen.

– Vårt forslag gir den beste løsningen, både for trafikkavviklingen og den grønne traseen langs Gaustadbekken, sier Unni Eriksen.

SE BILDET AV FORSLAGAET TIL BLINDERN VEL HER!

Les mer om Life Science-prosjektet her:
Gir grønt lys til Universitetet
Frykter trafikkstøy ved utvidelse av universitetet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.