– Gleder meg til å komme innunder huden på det flerkulturelle

Søndre Nordstrand har fått ny bydelsdirektør. Hans Reidar Ness valgte bevisst jobben i Oslos første bydel med flertall av innvandrere.

HOLMLIA: I to uker har 52-åringen, bosatt i Drøbak, sittet i sjefstolen.

Da siviløkonomen, som kommer fra en direktørstilling i Orkla, skulle skifte jobb, hadde han helt klare meninger om hva den nye arbeidsdagen skulle inneholde.

– Jeg vil jobbe med mennesker og organisasjon i grensesnittet mellom politikk og offentlige tjenester. Alt dette finner jeg i stillingen som bydelsdirektør, sier Ness.

– Og hvorfor akkurat Søndre Nordstrand hvor over femti prosent av de 36.000 beboerne har minoritetsbakgrunn?

– En av grunnene til at jeg valgte Søndre Nordstrand er at jeg gleder meg til nettopp å komme innunder huden på det flerkulturelle. Søndre Nordstrand er en spennende bydel i rivende utvikling med sin store tilflytning av «det nye Norge», sier Ness.

Positivt stempel

Gleder seg gjør han også til å treffe medlemmene av bydelsutvalget når de samles til høstens første bydelsutvalgmøte torsdag 19. september.

– Jeg har merket meg at dette er flotte lokalpolitikere som bruker alle sine krefter på å bygge en positiv bydel. Det skal jeg også være med på, sier Ness.

Han mener derfor det er viktig å se på bydelens ulike ressurser istedenfor å fokusere på «innvandrerstempelet» slik som så mange utenforstående gjør.

– Se for eksempel på Søndre Nordstrands tilgang til natur i form av både Østmarka og Hvervenbukta. En flott bydel jeg vil være med å endre folks oppfatning av, sier han.

Etter to uker har Hans Reidar Ness ikke fått satt seg inn alle områdene i sin nye jobb. Men, han har rukket å se at å holde budsjettet fortsatt kan komme til å by på utfordringer.

Ingen idétørke

– Ja, uten tvil. Jeg ser at den økonomiske rammen er stram i Bydel Søndre Nordstrand, men vi skal jobbe for å yte beboerne minst like gode tjenester som i dag ved å bruke mindre. Og, vi skal ikke kjøre fellesløsninger, men se på enkeltområdene, sier Ness.

– Jeg har mange dyktige folk til å hjelpe meg i bydelsadministrasjonen. Jeg er imponert over proffe og dyktige medarbeidere som forstår hva vi har, og som ikke graver seg med i det vanskelige. Her er det ingen mangel på ideer. Enhetslederne er flinke til å se det positive, og til ikke å bare snu på de store steinene. Her snues også de små, skryter han.

På rett hylle

I gang med sin tredje uke og godt inne i «opplæringstiden», synes den nye bydelsdirektøren at han bare har spennende dager.

– Dersom resten blir slik som de to første ukene har vært, har jeg virkelig valgt rett jobb, sier Hans Reidar Ness.


HER KAN DU LESE FLERE NYHETER FRA BYDEL SØNDRE NORDSTRAND:

Mortensrud får vinmonopol

Ikea, kom gjerne hit når dere er ferdige å krangle i Vestby

Frivillighetsentralen uten tak over hodet i fire uker

Deeqa fra Holmlia har tatt doktograd i tykktarmskreft

Ny cricketbane på Bjørndal

Unge i Søndre Nordstrand ber ungdommen bruke stemmeretten sin

Her vil bydelen huse flyktninger

Bygger psykiatrisk senter mellom Mortensrud gård og kirke

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.