RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Julian Faye-Lund er tatt ut til G15 landslaget. Her er han i aksjon i debuten for Oppsal i 3. divisjon.
Julian Faye-Lund er tatt ut til G15 landslaget. Her er han i aksjon i debuten for Oppsal i 3. divisjon. Foto: Foto: kweb.no

– Gleder meg til å spille med flagget på brystet

Keeper Julian Faye-Lund på juniorlaget til Oppsal er tatt ut til landslagsamling.

OPPSAL: – Det blir interessant å møte de beste i Norge i min aldersgruppe. Her får jeg se hvordan nivået er, og hvor lista ligger for de største talentene i Norge, sier Faye-Lund. 

LES OGSÅ:  Ready vant toppoppgjør i 4. divisjon

Samlingen finner sted 23. - 27. juni i Porsgrunn, og er den første landslagsamlingen for aldersgruppen født i 1999.

– Det blir gøy å se hvordan tempoet er i fohold til min egen klubb. Her får jeg se hvordan de andre utvikler seg og trener i hverdagen, og kanskje kan jeg kan plukke opp noen tips, sier det unge talentet. 

LES OGSÅ: Effektive Follo knuste Vålerenga 2

A-lags-debut

Julian Faye-Lund er regnet som et av landets største keepertalent og har allerede debutert for a-laget til Oppsal i 3. divisjon.

– Denne landslagsamlingen har vært et mål for meg i flere år. Denne sesongen har jeg fått debutert på a-laget til Oppsal og blitt tatt ut til landslagsamling. Det har vært en god sesong så langt, sier Faye-Lund.

Han kommer fra en keeperfamilie og tror det er årsaken til at han har blitt så god. Faren hans var tidligere keeper og broren Jacob Faye-Lund spiller på Lillestrøm.

– Faren min var keeper og broren min er aktiv keeper nå, så det var helt naturlig at jeg gikk i samme fotspor. Broren min lærte av feilene til min far, og jeg har lært av feilene til min bror. Jeg har hatt veldig god støtte i familien og blitt oppmuntret til å hele tiden bli bedre, sier Faye-Lund.

LES OGSÅ: Hæstad ferdig i VIF

Drømmer om Premier League

Femtenåringen har allerede planene klare for sin egen karriere og sikter høyere enn 3. divisjonspill i fremtiden.

– Jeg ønsker å bli så god som mulig og hele tiden utvikle meg. Jeg er jo keeper så forhåpentligvis blir det en lang og innholdsrik karriere. Premier League hadde ikke vært et dumt stopp, men Tippeligaen er kanskje et mer realistisk mål på kort sikt. Jeg må ta ett  steg av gangen, så får vi se hvor langt jeg kan nå, sier Faye-Lund.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere