RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Gleder oss til å leke med venner


GLADE FERSKINGER: Nils Wold Røsholt, Nora Albertine Jahr og Amund Christen Medhus er glade aller første skoledag.
GLADE FERSKINGER: Nils Wold Røsholt, Nora Albertine Jahr og Amund Christen Medhus er glade aller første skoledag. Foto: Foto: Anne Marie Huck Quaye
Førsteklassinger på Korsvoll skole vil lære å telle ordentlig, kunne definere ordet «doktor», men det aller viktigste er å leke med venner.

KORSVOLL: Nyervervede klær, sommerfugler i magen og en haug av både innfridde og uoppnålige forventinger kan vi ane i korridorene på Korsvoll skole, mandag aller første skoledag. De 83 ferske førsteklassingene er klare for skole.– Det ble litt tullball i går, sier Amund Christen Medhus, som beskriver blandede gru-glede-følelser dagen før dagen.

– Vi lekte at de hadde gymsal i barnehagen og så telte vi litt, sier Nils Wold Røsholt om forberedelser til skolestart.

Også Nora Albertine Jahr forteller at hun har gruet seg litt, men nå (cirka to timer inn i skoledagen, journ.anm.) ser det lyst ut.

– Jeg kan jo alt

– Ja, det er veldig gøy. Også gleder jeg meg til å leke ute med venner, sier hun og forteller at Amund Christen er kjæresten hennes.

– Vi ble kjærester på 17. mai, forteller Nora Albertine.

– Jeg kan pluss, minus, gange og deling, forteller Amund. I tillegg kan han lese, så spørsmålet om hva han kommer til å lære på skolen kom litt brått på.

– Jeg vet ikke, jeg kan jo alt, sier han.

Plutselig begir de tre ubeskjedne ferskingene seg ut på en telle og regne konkurranse, og det er tydelig at mange kunnskaper allerede er ervervet.

– Men hva gleder dere dere til aller mest?

– Å leke ute med venner, sier Nils som også får klar støtte av de andre to. Av fag er det gym som blir best, for da kan man leke mye sammen, forklarer Nils.

Politi og togfører

Og hva er så framtidsutsiktene etter maaange år på skolebenken?

– Jeg vil bli politi eller doktor, sier Nora Albertine.

– Togfører på Nittedalstoget, rørlegger eller snekker, kommer det kontant fra Amund Christen.

Men aller først er det noe som står for tur.

– Vi må gjøre lekser, sier elevene om skolehverdagens virkelighet. I tillegg er det veldig lurt og viktig å gå på skolen, for hvis man ikke har en utdannelse kan mye skje.

– Hvis man ikke går på skole skjønner man ingenting. Da kan det være at man ikke kan svare hvis noen spør om hva «doktor» betyr, påpeker Nora Albertine.

– Vi må lære fordi at vi må lære, sier Nils og Amund mener det er lurt med skole for:

– Hvis man ikke går på skole kan man ikke bli snekker eller doktor, men kanskje få en enklere jobb som å vaske, sier Amund Christen.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere