Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Gledet meg til å komme hit

Kronprinsesse Mette-Marit var en blid og viktig inspirasjonskilde for elevene ved Sogn videregående under Dignity Day.
Kronprinsesse Mette-Marit var en blid og viktig inspirasjonskilde for elevene ved Sogn videregående under Dignity Day. Foto: Foto: Anders Jørstad
Elever ved helse- og sosiallinja ved Sogn videregående fikk selveste kronprinsesse Mette-Marit som veileder under Dignity Day.

Mette-Marit ble overrakt blomster av elevene som takk for besøket.

Sogn vgs. fikk besøk av Kronprinsesse Mette-Marit på Global Dignity Day.

Sogn vgs. fikk besøk av Kronprinsesse Mette-Marit på Global Dignity Day.

Sogn vgs. fikk besøk av Kronprinsesse Mette-Marit på Global Dignity Day.

Sogn vgs. fikk besøk av Kronprinsesse Mette-Marit på Global Dignity Day.

SOGN: Alle osloskoler markerte onsdag 20. oktober Global Dignity Day, et arrangement om verdighet og respekt i skolehverdagens verdigrunnlag. På Sogn videregående var det kronprinsesse Mette-Marit som kastet glans over markeringen.

Mandag var det Idrettsforbundet og Ullevaal stadion som fikk besøk av kronprins Haakon i forbindelse med Dignity Day. Les om hvem Kronprinsen brukte som eksempel her!

Haakon på skjerm

Kronprins Haakon Magnus er initiativtakeren til arrangementet, og på video i kantina kunne Sogn-elevene og kronprinsessen se hans appell til elevene. Deretter tok kronprinsessen bena fatt og ble med elevene fra klasse 1HSD for å bistå dem som veileder i klasserommet.

Ble ikke trodd

Grunnkurseleven Nesakumar Tnanabalasingam (17) hadde ingen problemer med å få frem latteren hos kronprinsessen da han hentet eksempler på verdighet fra hjemlandet Sri Lanka.

– På sykkel på vei til skolen kræsjet jeg med en annen jente på sykkel. Jeg fikk skylda av rektor fordi jenter oppfattes som mer troverdige enn gutter på Sri Lanka. Jeg fikk ris på baken med kjeppen som straff. Det gjorde så vondt at jeg ikke kunne sitte på skolen dagen etter. Derfor kræsjet jeg med sykkelen enda en gang for å slippe skolen, smilte Nesakumar.

– Virket ekte

Elevene syntes kronprinsessen virket «ekte» og «engasjert» i rollen som veileder i klasserommet under idémyldringen rundt dagens tema.

Programmet ble avsluttet i kantina, der kronprinsessen kunne høre flere av skolens elever filosofere rundt ordet verdighet, både med humoristiske og ytterst alvorlige historier.

– Jeg ble utrolig rørt over historiene deres. Jeg ønsker alle elevene lykke til videre i arbeidet. Rektoren fortalte meg på forhånd at respekt og verdighet er viktig holdningsarbeid på denne skolen, derfor har jeg gledet meg til å få komme hit i dag, avslutter «veileder» og kronprinsesse Mette-Marit.


Mer kongelig stoff i Nordre Aker:

11 millioner for å bo som Mette-Marit
Lagde folkefest for kongeparet
Mette-Marit: - Sludder og pølsevev!
- Jeg er vanlig, men ikke helt vanlig

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!