RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Et knippe paraplybekledte mennesker.
Et knippe paraplybekledte mennesker.

– Godt måltid på restemat

Ole Paus takket kommunen for god innsats med opprusting av Sommeroparken, under den offisielle åpningen av plassen i dag.

SOLLI PLASS: Etter at byutviklingsbyråd Merete Agerbak-Jensen hadde redegjort for historikken for den vesle plassen, var dommen klar fra den kjente og kjære artisten Ole Paus:

– Takk for at dere har klart å lage et godt måltid på restemat, etter at vi har fått høre om hvor utrolig fint det var her tidligere, sa Paus til den paraplyfremmøtte vesle forsamlingen.

– Fantastisk å se plassen så fin som idag. De grå pustehullene i byen forskjønnes, sa Agerbak -Jensen som lovet 20 nye millioner kroner til torg og møteplasser neste år.

Frogners hjerte

Bydelsutvalgsleder Bjarne Ødegaard var også til stede under åpningen.

– Detter jo et av Frogners to hjerter, sa han til Lokalavisen. Solli plass og den nylig restaurerte Vinkelplassen på Majorstuen er bydelens absolutte samlingssteder, formidlet Ødegaard.

– Også synes jeg de virkelig gjorde en god jobb med å få i stand plassen her til 17.mai, sa bydelsutvalgselederen og skrøt av entreprenørene og Samferdselstetatens arbeide.

Skulpturparken

Sommeroparken er en beskjeden liten grønn flekk, nå også med nye blomster, bukser, benker og en oppgradert flott og mer synlig statue av den berømte skulptøren Auguste Rodin.

Det var maleren Frits Thaulow som kjøpte «Mannen med nøkkelen» som pryder plassen, en løsrevet figur fra den kjente skulpturgruppen «De brave borgere fra Calais».

Etter et knapt flertall i Bystyret ble skulpturen satt opp i 1902 på plassen der den står i dag.

– Flott plass

- Ja, det er jo blitt en utrolig fin og flott plass nå, sa en glad Ingrid Espelid Hovig til Loakalvisen og fortalte at hun ofte går forbi plassen.

– Det er jo reneste skulpturparken blitt, sa Ødegaard videre. Han ser gjerne for seg enda flere skulpturer, i tillegg til Mannen med nøkkelen, skulpturen av «Kjakan» og selveste Churchill, vel plassert på andre siden av plassen. Men aller først er det Thomas Heftyes plass, som står på programmet for opprusting i bydelen, ifølge bydelsutvalget.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere