*Nettavisen* Nyheter.

– Gøy, gøy, gøy!

GØY: Tommelen opp for telemarkkjøring, ifølge Kaja, Philip og Beate i Bækkelaget Sportsklubb. Foto: FOTO: Kristin Tufte Haga

Det er fellesnevneren for Kaja (8), Philip (9) og Beate (12) da vi begynner å diskutere telemarkkjøring nederst i Grefsenkleiva.

Klikk på bildet for å forstørre.

TELEMARKGJENGEN: Fra venstre bak Mikkel Nygaard Løken, Erik Nesthorne (hovedtrener), Jan Løken, Beate Simonsen, Glenn Løken (trener), Joachim Staal. Foran fra venstre Kaja Løken, Phillip Brøvig og Lerke Brøvig. Foto: FOTO: Kristin Tufte Haga

Klikk på bildet for å forstørre.

SVEVER: Trym Nyaard Løken i lufta. Foto: FOTO: BSK

Klikk på bildet for å forstørre.

WORLDCUP: Trym Nygaard Løken kjører på Rjukan til helgen. Foto: FOTO: BSK

GREFSENKLEIVA: – Og så er det kulere enn slalom, for vi har løse heler. Da kan vi nemlig bevege oss mye mer. For å si det sånn, så får man begge deler med telemark - både telemark og slalåm!, ifølge Kaja Løken (8) fra Bekkelaget.

Sammen med resten av telemarksgjengen i Bækkelaget Sportsklubb tar hun hver uke turen over til andre siden av “by’n” for å kjøre telemark, i Grefsenkleiva.

Philip Brøvig (9) Beate Simonsen (12) - også fra Bekkelaget, er helt enige med Kaja.

– Og det er så veldig gøy å kjøre telemark, også konkurranser. Og så er dette en fin klubb å være i. Men vi kan godt bli flere, synes telemarkentusiastene.

Moro på ski som gjelder

Telemark har vært en egen gruppe i Bækkelaget Sportsklubb (BSK) i tre år, og oppmann Morten V. Eriksen ønsker seg også flere telemarkkjørere.

– Vi har utvøvere fra 6 år og til senior/veteran. I dag er vi rundt 12 - 14 aktive, men kunne så gjerne vært flere. Vi har også hatt rekrutteringskvelder med gratis utlån av utstyr og heiskort. Mange er innom og synes det er morsomt å prøve telemark.

– Men jeg tror kanskje noen får et inntrykk av at det kun er konkurranser og portkjøring som gjelder. Det er helt feil - hos oss er det moro på ski som gjelder! Vi skal utvikle gode skiferdigheter sammen med andre, det er det viktigste. Enten man kjører porter, fjelltelemark, eller går toppturer, så er det gode skiferdigheter som øker skigleden, sier Eriksen.

Krysser alt vi har

Men det er likevel lov å være stolt.

– Vi må samtidig tillate oss å være litt stolte av våre beste utøvere som også har erfaring fra internasjonal telemark racing. BSK telemark hadde tre juniorer med i VM på Hafjell ifjor, og i øyeblikket er det Trym Nygaard Løken, som nettopp har debutert i WorldCup, og som skal kjøre på Rjukan til helgen. Vi krysser alt vi har!

Mer om BSK her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.