*Nettavisen* Nyheter.

– Gøy og slitsomt

Bolteløkka Jentekor er klare for plateslipp i november. «Minu Visur» byr på folketoner, ballader og stev. Foto: Foto: Anne Marie Huck Quaye

Det blir Bånsull fra Bislett og folkesang for alle penga når 70 jenter i Bolteløkka jentekor gir ut plate.

Klikk på bildet for å forstørre.

Maria Olsen Tollesen, Selma Bjone og Mai Rikter Svendsen nyter livet som platestjerner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Dirigent Linn Andrea Fuglseth er fornøyd med innsatsen til jentekoret.

BOLTELØKKA: – Det er gøy og litt slitsomt da, sier Maria Olsen Tollesen om livet som artist. hun får samtykkende nikk fra venninnene Selma Bjone og Mai Rikter Svendsen. 70 barn mellom 6 og 15 år har vært i studio, og i november gis plata «Mine Visur» ut på plateselskapet GRAPPA.

– Det blir stev, ballader og folketoner, forteller dirigent i koret på sjuende året, Linn Andrea Fuglseth. Sammen med musikerne Vegar Vårdal (fele), Åsmund Reistad (gitar/bass) og Birger Mistereggen (slagverk(/munnharpe) skal i alt 20 låter ut til folket.

– Det er mye voksensanger, sier dirigenten som synes det er utrolig gøy at koret gir ut plate.

Fotoshoot

Lokalavisen er med på fotoshoot til albumet i Bolteløkka skolegård, og mye skal til for å få 70 jenter til å se mot fotografen samtidig.

– Kom igjen, se på meg, bra! roper fotografen mens jentene smiler, ser en annen vei og foreldre venter utålmodig lenger unna for å rekke henting i barnehage og starte på middagen.

– Er vi ikke ferdige nå da, sier en jente i gjengen.

Egen låt

– Jeg har laget en egen låt til plata som heter «Bånsull fra Bislett», sier Fuglseth. Mye bærer preg av at lokalmiljøet inspirerer. Dagen som fotostjerner er over for denne gang, og jentene kan hvile stemmebåndene til neste korøvelse. Bolteløkka Jentekor øver en gang i uka på skolen. Tidligere var det også gutter med i koret, men nå er det jentene som har aller størst interesse for å synge på skolen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.