RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Venstres Jarl Alnæs (nærmest) og hans BU-kollega Ulf Granli (Høyre), som står på hans venstre side, fyker i tottene på hverandre etter nederlaget i torgsaken. Bildet er fra befaringen i Thorvald Meyers gate 68. FOTO: LARS ROAR RUD
Venstres Jarl Alnæs (nærmest) og hans BU-kollega Ulf Granli (Høyre), som står på hans venstre side, fyker i tottene på hverandre etter nederlaget i torgsaken. Bildet er fra befaringen i Thorvald Meyers gate 68. FOTO: LARS ROAR RUD

– Granli framstår som komiske Ali

Det er full ordkrig mellom Venstre og Høyre etter nederlaget på «vedhandlertomta».

GRÜNERLØKKA: Venstre, H og Frp sørger for flertall til bygging av et bolighus i Thorvald Meyers gate 68. Stikk i strid med bydel Grünerløkka sine planer om et helhetlig torg. Sinnene har stått i kok, både lokalt og sentralt.

LES SAKEN: – Dårlig gjort overfor bydelen

LES OGSÅ: Venstre forsvarer sin stemmegivning

– Faller på sin egen urimelighet

Venstres Jarl Alnæs reagerer på Ulf Granlis utfall mot Venstre.

– Ulf Granli framstår som komiske Ali når han legger skylden på Venstre. Det er Høyre som har tatt initiativet og fremmer saken. At Høyre angriper Venstre, faller derfor på sin egen urimelighet. Alle i bydelen er skuffet over resultatet, men Høyre lokalt får være med å dele skylda og ikke gi den til Venstre, sier Alnæs i en kommentar til Østkantavisa.

– Granli burde stresse sine egne på rådhuset, legger han til.

Høyre har vært for hele tiden. Håpet lå jo hos Venstre her?

– Joda, men det blir litt merkelig hvis Høyres mann på Grünerløkka har mer tiltro til Venstre enn sitt eget parti, svarer Alnæs.

LES OGSÅ: Fem etasjes blokk i Thorvald Meyers gate?

Han håper nå at «alle gode krefter» jobber sammen om å oppruste Schous plass.

– Her kan både Høyre og Venstre spille en viktig rolle. Dette er et offentlig rom som kan bli fint, selv om biblioteket får mer skygge, sier han.

Fortsatt skuffet

Ulf Granli på sin side forsvarer kraftsalven. Han synes Alnæs burde rette skytset mot eget parti på rådhuset, fremfor mot ham. Han synes Venstre svikter sitt eget lokaldemokratiske syn, bydelsreformen av 2004 tatt i betraktning.

– Under bydelsreformen i 2004, var det Venstre som ga de rødgrønne flertall på rådhuset i at bydelene skulle få den makten vi i dag har. Venstre var opptatt av at beslutningstakerne skulle være nærmest brukerne. Høyre har aldri vært for en slik konstellasjon, sier Granli.

Han står fast på at det er Venstre som skyter seg i foten, ikke Høyre.


– Alle posisjoner, byrådet inkludert, har vært tydelige hele veien, bortsett fra Venstre. Håpet var at de skulle falle ned på riktig side. Alnæs burde rette sinnet sitt mot Venstre sentralt som har falt dem i ryggen, sier Granli.

– Begge må ta delt skyld, mener Alnæs.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere