RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Grønland har vært forsømt


Jan Bøhler (Ap) ønsker å løfte Grønland gjennom en bred og langsiktig satsing. Torsdag delte han sine tanker med folkene som bor der.
Jan Bøhler (Ap) ønsker å løfte Grønland gjennom en bred og langsiktig satsing. Torsdag delte han sine tanker med folkene som bor der. Foto: Foto: Sanne Lier
Grønland beboerforening inviterte Jan Bøhler (Ap) og bydelens befolkning til åpent møte om hvordan området skal løftes i fremtiden.

GRØNLAND: – Dersom man virkelig ønsker å bedre dagens situasjon er man avhengig av en fremtidig satsing, som også inkluderer områdene Grønland, Vaterland og Hausmann, sier Jan Bøhler (Ap).

Bøhler møtte torsdag beboere på Grønland til tankeutveksling om fremtiden til Oslo indre øst.  

Her delte Arbeiderparti-politikeren sitt ønske om en bred og langsiktig utvikling, der alle hensyn blir ivaretatt.  

Han mener det er grunnleggende at det i fremtiden ikke bare blir et Tøyenløft, men et helhetlig områdeløft som inkluderer et større område. '

LES OGSÅ: Nå blir det restaurant på Tøyen torg

– Viktig for hele Oslo

Under møtet mottok stortingspolitikeren flere innspill fra beboere med tydelige tanker om hvor de mener veien bør gå videre. 

Bøhler mener en satsing på Grønland ikke bare er viktig for dem som allerede bor i området. 

– En bred områdesatsing er viktig for å sikre en positiv utvikling av hele Oslo. Vi kan ikke rosemale de problemene som finnes her, men snarere akseptere at de er her og gjøre noe med dem, sier han. 

LES OGSÅ: Slik kan det bli på Vaterland

Han påpeker at det i en fremtidig satsing vil være viktig å lære av tidligere feil som har blitt gjort i arbeidet med å løfte Bydel Gamle Oslo. 

– Mye av det som har vært gjort i fortiden har vært feilslått politikk, og vi må finne ut av hvorfor dette ikke virket. Det viktigste fremover blir å ta tak i problemene som finnes her, og å skape en samlende motor for videre arbeid, sier han. 

LES OGSÅ: Du store frisør-skille!

Urettferdig

Leder for Grønland beboerforening, Berit Jagman, sier det er viktig for dem å opprettholde en kontinuerlig diskusjon for å sørge for at problematikken ikke forsvinner.  

– Bøhler har tidligere vist at han har et engasjement for denne saken, og vi ønsket å høre hans innspill, samtidig som vi ville gi han våre. Vi vil kunne påvirke prosessene videre, og  samle tankene rundt hva som vil være best å gjøre i fremtiden, sier hun

Bøhler håper visjonene om et områdeløft vil skape engasjement i den offentlige debatten fremover. 

– For meg handler dette om rettferdighet, for det er ikke rettferdig at noen deler av byen skal ha betydelig større utfordringer enn andre. Grønland har vært forsømt, og etter min mening bør dette være en av de viktigste politiske debattene fremover, sier han, og legger til: 

– Vi trenger en rettferdig utvikling og en rettferdig politikk videre, noe det er det bred tverrpolitisk enighet om i Bydel Gamle Oslo. I denne prosessen gir møter som dett viktige og lærerike innspill både for dem og oss politikere, sier han. 

LES OGSÅ: Per Sandberg: – Det siste Oslo trenger er mer segregering

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere