*Nettavisen* Nyheter.

– Grønland er ikke bare elendighet

Vaterlandsbrua er et av hovedinnsatsområdene til politiet, Aps kommunalfraksjon fikk en innføring i hva Seniorpatruljen gjør på området. F.v. Lise Christoffersen (Ap), Øystein Herstad, Tommy Bruland, Hilde Magnusson Lydvo (Ap), Eirik Sivertsen (Ap) og Håkon Haugli (Ap).

Fokus på det positive var mantraet for Arbeiderpartiets stortingsrepresentanter som mandag var på byvandring på Grønland.

VATERLAND: – Nå har vi vært på Operaen og videre over Oslo S, og så skal vi gå bortover Grønlandsleiret, Tøyengata og opp forbi fengselet, forklarer stortingsrepresentant og Gamle Oslo-beboer, Håkon Haugli (Ap).

– Det beste først med andre ord?

– Ja, men det er det som er poenget. Jeg vil vise fram at Gamle Oslo ikke bare er elendighet. Det er mye positivt her også, forklarer Haugli, som i forkant av kommunalkomiteens fylkesbesøk til Oslo denne uka tok inititativ til at hans egen fraksjon skulle se østkanten med nye øyne.

Ser ikke hele byen

– Det blir veldig lett sånn at vi som pendler til Oslo bare ser byen fra en usynlig grense ved Oslo plaza og oppover. Nå får vi muligheten til å se mer av byen, sier Lise Christoffersen, som representerer Buskerud.

Sammen med Hilde Magnusson Lydvo fra Hordaland, Eirik Sivertsen fra Nordland og politisk rådgiver Stian Simensen fikk hun mandag ettermiddag et lite innblikk i Oslo øst for Akerselva.

Og ikke lenge etter at Østkantavisa møter de fem, ruller en politibil over Vaterland. En del hektisk aktitvitet lenger bort under brua forsvinner kjapt, og ut av bilen kommer fem representanter for seniorpatruljen, oslopolitiets seniortiltak.

– Det var påtakelig hvordan folk plutselig forsvant, utbryter Christoffersen.

– Ja, men dette området er et veldig godt eksempel på indre øst, forklarer Haugli.

Innsatsområde

– Akkurat her under brua er det veldig dødt og det har gjort at det har blitt en av Oslos største arenaer for kjøp og salg av narkotika. Bare litt lenger borte i parken, er det en helt annen stemning, forklarer han, og får støtte av seniorpatruljens Øystein Herstad.

– Dette er et av områdene vi patruljerer og det er fordi det er et så kalt klageområde. Det betyr at det er mye rus, ran og slike ting, forklarer han.

– Vi er sju stykker i seniorpatruljen, og vi skal være en litt annen type ressurs enn det vanlige politiet. Vi sju som jobber her har jo til sammen 220 års erfaring, sier han, og forteller at de legger stor vekt på å være til stede og prate med folk, også uten at det har skjedd en kriminell handling.

– Nyttig

– Dette kom jo som bestilt. Det var utrolig nyttig å høre hvordan de jobber, sier Christoffersen, som får støtte av nordlansrepresentant, Eirik Sivertsen.

– Noen utfordringer som er her er jo litt nyere, og vi har kanskje ikke dem andre steder i landet, sier han, og legger til:

– Jeg er glad for dette initiativet. Her i indre øst er det veldig mange som lever på godt og vondt og det gjør noe med hvordan vi tenker når vi kommer ut og ser det med egne øyne. Det blir lettere å relatere seg til sakene, sier han.

– Lokal- og regionalpolitikk henger sammen med nasjonale målsetninger, og det blir kanskje ekstra tydelig her, påpeker Christoffersen.

– Ja, uten at dette er noen form for «slumming». Politikerne har jo et distriktspolitisk ansvar for Oslo også, og kanskje særlig Oslo i forhold til resten av landet, sier Haugli.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.