*Nettavisen* Nyheter.

– Grønmo blir OL-arena for skiskyting

Enn så lenge er det lite som minner om olympisk jubel på Grønmo. Det kan imidlertid endre seg. Foto: Arkivfoto: Arne Vidar Jenssen

Grønmo blir arena for skiskyting og paralympiske øvelser hvis Oslo får OL i 2022. Det skal byrådet ha avgjort.

GRØNMO: Både Lillomarka og Ekeberg har tidligere vært nevnt som mulige arenaer for skiskyting under OL. Men onsdag melder VG at byrådet nå har bestemt seg for Grønmo.

Ifølge avisen skal området på størrelse med Frognerparken bli vedtatt som OL-arena på en byrådskonferanse torsdag.

– Arenaen her vil passe godt inn i vår profil som et nøkternt arrangement med gode muligheter for etterbruk, sier OL-byråd Hallstein Bjercke (V) til VG.

Kjendis-ros til Grønmo

Cato Zahl Pedersen er paralympisk ansvarlig for Oslos OL-søknad. Han har selv vunnet 13 gull i Paralympics og skryter av Grønmo som mulig paralympisk arena.

– Løypene i Holmenkollen er for bratte for sittende langrennsutøvere, men her er mulighetene for å tilpasse løypene langt større, sier Zahl Pedersen til VG.

Også John Aalberg snakker positivt om anlegget på Grønmo. Han designet langrenns- og skiskytterarenaene til OL i 2002 og 2010, og ifølge VG har han vært rådgiver for kommunen i anleggsprossen i Oslos OL-søknad.

– Muligheten til å kunne kombinere paralympiske og olympiske grener her, er perfekt. Ingen av stedene jeg har jobbet tidligere kan måle seg med Grønmo, sier Aalberg til VG.

Mange planer

Det har vært lansert flere planer for Grønmo etter at søppelfyllingen på området ble avviklet. Det har blant annet vært diskutert om området med den gamle søppelfyllingen skal tilbakeføres til marka, eller om det skal opprettholdes en gjenbruksstasjon der.

Allerede i år begynner det kostbare arbeidet med å rense opp etter den gamle søppelfyllingen og gjøre området klart til fremtidens bruk.

Det kan altså vise seg å bli en OL-arena.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.