RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Groruddalen ført bak lyset!


BEKLAGER: SVs Geirmund Jor beklager at han og partiet «fikk rett».
BEKLAGER: SVs Geirmund Jor beklager at han og partiet «fikk rett». Foto: FOTO: Kristin Tufte Haga
– Dette blir ikke for nærmiljøets barn og unge. Bare navnet gir signaler om det. Akademisk rideskole, hva er det? spør Geirmund Jor (SV), nestleder bydelsutvalget Bjerke.

ÅRVOLL: – Vi har vært imot dette fra start. For det første er det galskap å fjerne et fjell for å bygge et ridesenter. Folk trodde nesten ikke på oss, hvorfor skulle SV være imot et tiltak for barn og unge? sier Geirmund Jor (SV).

Del på Facebook

– Vi så at dette ikke kunne fungere med blant annet dyre anleggskostnader. Dette skulle være et tilbud barn og unge skulle bruke, men jeg skulle gjerne sett den moren eller faren på Veitvet eller Tonsenhagen som vipper opp 135.000 kroner for at ungen skal få ri, sier han videre.

– Ført bak lyset

– De som pressa gjennom dette må se sitt ansvar og ta en prat med eieren og fortelle hva planen egentlig var. Det er klart de kan ha profesjonelle hester der også, men dette tyder på at byens befolkning har blitt ført bak lyset. Dette var ikke dealen! sier Jor, som nå tror «løpet er kjørt».

– Det blir nok rideskole der.

Stille i stallen

Under bystyrebehandlingen av reguleringsplanen ble det flertall ved at Ap stemte med Høyre og Frp. Avisen har forsøkt å få kommentarer fra flere Ap-politikere, blant annet Rune Gerhardsen og Khalid Mahmood, men har ikke lykkes.

LES OGSÅ:Full forvirring om nytt ridesenter på Årvoll

Sistnevnte kunne faktisk ikke huske å ha vært involvert i saken da avisen ringer, selv om han blant annet har uttalt til Østlandssendingen at dette ville bli et flott tiltak for barn og unge i nærmiljøet.

Tror det blir bra!

Bjørn Lundberg fra Ap var også engasjert i saken. Men han tror fortsatt at dette blir bra.

– Jeg velger i det lengste å tro at det blir en rideskole på Årvoll, også med tilbud til nærmiljøets barn og unge. Det er jo «ridesenter» som er nedfelt i reguleringsplanen. Når det er sagt så stiller jeg meg jo undrende til opplysningene om at det blant annet skal blir restaurant der, det står det ingenting om i planen, sier Lundberg.

Setter opp bolig

I følge Plan- og bygningsetatens saksinnsyn har rideskoleleder Vanessa Qvintavalle også levert inn søknad om bygging av bolig på stedet, det er også i henhold til reguleringsplanen.

Svømmebasseng er tillatelse som i etterkant er gitt av Plan- og bygningsetaten, gjennom såkalt «endring av tillatelse».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere