*Nettavisen* Nyheter.

– Groruddalen ikke «langtvekkistan»

Trond Jensrud og Andreas Halse foreslår å flytte ulike etater og kommunale foretak til Groruddalen. Dette vil være med på å skape et variert arbeidsliv, mener de to.

Trond Jensrud og Andreas Halse vil gjøre som politikerne i Århus; Flytte kommunale bedrifter til steder det satses på. For Oslo betyr det Groruddalen.

GRORUDDALEN: De to arbeiderpartipolitikerne foreslår å gå igjennom alle leiekontrakter etater og kommunale virksomheter har. Etater med leieavtaler som er i ferd med å gå ut bør flytte til Groruddalen.

Andraes Halse var i Århus med Jan Bøhler for å se på hvordan de har gjort det med tanke på bussing av barn.

– Her vi ble presentert for prosjektet. Bydelen Gellerup har slitt med sosiale problemer. Å flytte ulike virksomheter til Gellerup er en del av en satsingsplan, sier Halse.

Nå vil han gjøre det samme i Oslo.

– Det vil ikke ta lang tid å gå igjennom leiekontraktene Oslo kommunes etater har, sier Jensrud.

Må gjøre noe selv

Hensikten er å få varierte arbeidsplasser og litt mer aktivitet i Groruddalen.

– Det kan være Sykehjemsetaten som for eksempel får plass i Groruddalen, eller Plan- og bygningsetaten, sier Jensrud, og legger til at enkelte foretak faktisk kan få bedre plass og bedre leiepriser ved å flytte til Groruddalen.

Jensrud mener det er viktig at kommunen tar ansvar for å skape liv og arbeidsplasser i Groruddalen.

– Ofte er det slik at det blir sett på hva staten kan gjøre, men vi er også nødt til å gjøre noe selv. Å legge flere bedrifter til Groruddalen vil være et kjempeløft, ved siden av alt som skjer i Groruddalssatsingen, sier han.

Ikke Langtvekkistan

– Helse og velferdsetaten ble flyttet til Sogn. Ingen reagerte på det, enda det er like langt fra byen til Sogn som det er fra byen til ulike steder i Groruddalen. Mange har en forestilling om at det her er «Langtvekkistan». Det må vi legge fra oss. Det tar ikke lang tid å komme seg til Groruddalen, sier Halse.

Både han og Jensrud mener at det minste problemet er å finne egnete lokaler til kommunale virksomheter.

– I tillegg til alt som står ledig skal det jo bygges ut flere steder. Stubberud og togstasjonsområdet på Grorud er bare noen av eksemplene, kommenterer Jensrud.

– Begynner vi å flytte våre egne virksomheter, er det også lettere å få staten til å legge ulike ting til Groruddalen. Da har vi gode argumenter og eksempler å vise til, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.