RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Byrådets innstilling går på at ny storbylegevakt skal bli på Ullevål, ikke på Aker som tidligere antatt.
Byrådets innstilling går på at ny storbylegevakt skal bli på Ullevål, ikke på Aker som tidligere antatt. Foto: FOTO: ARKIV

– Groruddøler blir b-pasienter!

Dét blir konsekvensen dersom man flytter storbylegevakten fra Aker til Ullevål, sier Ap-politiker.

GRORUDDALEN: Sak om plassering av og prinsipper for ny storbylegevakt er nå til behandling i Helse- og sosialkomiteen, i bystyret.

LES OGSÅ: Vil ha Aker som storbylegevakt

Det engster Ap-politiker Nina Bachke, komiteens nestleder.

– Det bekymrer meg at det ikke har kommet godt nok frem at byrådets innstilling jo reelt sett er at plasseringen av ny storbylegevakt blir på Ullevål, sier Bachke.

Pasienter må siles

– Akuttkirurgi forsvinner fra Aker i 2012, og da er det Ullevål som er den reelle innstillingen, sier hun til Lokalavisen Groruddalen.

Byrådets argumentet for en slik plassering er at det er viktig med nærhet til områdesykehuset.

– Men problemet er at for bydelene Stovner, Grorud og Alna er det A-HUS som er områdesykehus. Disse pasientene må da siles ut fra de andre og kjøres helt ut på A-HUS dersom de har behov for mer eller annen behandling enn det legevakten kan tilby. Konsekvensen blir at folk fra Groruddalen får et dårligere helsetilbud enn resten av byen, de blir «b-pasienter» på legevakten, mener Bachke.

Hun mener at dersom man skal få til et best mulig tilbud på Aker fremover vil plassering av storbylegevekt der være en stor fordel.

– Det er ikke nødvendig at akuttkirurgien forblir på Aker- det er ingen samlet faglig anbefaling om nærhet til akuttkirurgi og det har heller aldri vært hevdet at dette er en svakhet ved dagens legevakt i Storgata, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere