*Nettavisen* Nyheter.

– Grorudparken er blitt et tryggere sted å ferdes

– Dere har fått en flott park, bruk den! Det var oppfordringen fra byråd for byutvikling, Bård Folke Fredriksen (H) under torsdagens åpning av Grorudparken.

GRORUDPARKEN: Torsdag kunne han vise frem den nye folkeparken under åpningen på brygga ved Groruddammen.

Med musikalske innslag og taler ble parken ærbødig åpnet for lokalbefolkningen i forkant av en lysvandring langs Alnaelva.

– Dette har vært en av de største og viktigste prosjektene i Groruddalssatsingen. Parken vil komme til å bli en viktig grøntforbindelse, som forhåpentligvis skal bidra til å binde denne delen av byen sammen, sier byråd Fredriksen.

Nå er Ekebergparken åpen – se spektakulær bildeserie

– En folkepark

Parken, som er på størrelse med "byrivalen" Frognerparken i omfang, strekker seg fra Grorud senter og ned til Hølaløkka.

Her har området blitt løftet, og på sin ferd gjennom det nyåpnede grøntområdet kan turgåere nå blant annet få med seg en historisk hage, en av landets eldste steinhvelvsbruer og Alnaelvas høyeste fossefall, Leirfossen.

I tillegg har Groruddammen blitt rehabilitert som badeplass med høy vannkvalitet.

– Grorudparken skal være et sted der nordmenn med forskjellige kulturer forenes. Fra å være et noe rufsete område har det nå blitt åpnet og fått en større nærhet til Alna. Vi har gjort det til et tryggere sted å ferdes i, samtidig som det har blitt gjennomført en rekke miljøtiltak, opplyser Johan Steffensen i Vann- og avløpsetaten.

Prosjektet har vært et samarbeid mellom Vann- og avløpsetaten, Bymiljøetaten, Plan- og bygningsetaten, Byantikvaren og Bydel Grorud.

– Det har blitt en flott park som gir mulighet for mange nye møteplasser for lokalbefolkningen i Groruddalen, sier Steffensen.

LES OGSÅ: Folket elsker Ekebergparken

Én av fire bydelsparker

Den nyåpnede parken er én av fire bydelsparker som skal bygges i Groruddalen de neste årene.

Bjerkedalen park åpnes allerede 11. oktober, mens Verdensparken forventes ferdigstilt i 2014. Samtidig er Linjeparken fortsatt under planlegging.

Bydelsparkene bygges i regi av Groruddalssatsingen, og har en total kostnadsramme på omkring 60 millioner kroner.

At det samtidig foregikk en annen – og noe mer profilert – parkåpning et annet sted i byen tok Steffensen med knusende ro.

– Vår park står jo på mange måter i sterk kontrast med skulpturparken på Ekeberg, og det er ikke vanskelig å se motsetningene. Vårt hovedfokus har hele tiden har vært å skape en arena for folket. Når det er sagt deler vi samme entreprenør i Bråthen Landskap, så jeg kan ikke vente annet enn at også Christian Ringnes har fått en strålende park, sier han.

– Bruk den!

– En stor dag, var kommentaren fra Groruddøl og Ap-politker Jan Bøhler.

Han håper parken kan bidra til å gjøre Groruddalen til et mer attraktivt sted å bo.

– Jeg tror dette vil bidra til å gi dalen et nytt ansikt. Nå vil det bli enda flottere å bo her, og enda mer å oppleve i Groruddalens egen, flotte park. Jeg har stor tro på at det fysiske har mye å si for en positiv fremtidsutviikling, sier han.

Avslutingsvis kommer byråd Folke Fredriksen med en klar oppfordring til alle dem som nå har en nyåpnet park i sitt nærområde.

– Bruk parken flittig, og vær flinke til å ta vare på den! Ikke la dette bli et sted for hærverk. Vern om den og benytt dere av disse flotte omgivelsene.

MER OM GRORUDDALSSATSINGEN:

Vil fortsette Groruddalssatsingen, men gir 35 millioner mindre

Her bygges verdens første kronprinstotempæl

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.