*Nettavisen* Nyheter.

– Grufulle moduler

Liv Novikstad sitter lite på verandaen og slapper av. Enda mindre blir det når 300 unger fylles opp i de to barnehagene rett ved blokka.

Liv Novikstad har ått den "midlertidige" modulbarnehagen i vrangstrupen.

Etterstad: Rett utenfor blokka i Etterstadkroken står brakkebyggene. Egentlig skal modulbarnehagen demonteres når Etterstadjordet permanente barnehage åpner før jul. Den har 132 plasser. Modulene huser rundt 160 barn Novikstad har i lengre tid frykta at kommunen ikke tar ned brakkene. Østkantavisa har sjekka saken og fått bekrefta at de blir stående lenger enn planlagt.

– Det er helt forferdelig. Vi finner oss ikke i å bli belemra med 300 barn. Det går bare ikke. Skal vi begraves i unger? Det blir for mye skrik og skrål, synes hun.

LES OGSÅ: BU-leder Hans Christian Lillehagen - Bør forskjønnes

Høl i huet

Novikstad sier hun slett ikke er imot verken barn eller barnehager. Da hun og naboene flytta inn i 2002, ble det opplyst om én barnehage. Men at det blir to, er det ingen som har vært klar over, ifølge pensjonisten.

– Én barnehage i nabolaget er helt greit. Men to blir for mye, mener hun.

Reagerer på utseendet

Novikstad reagerer på det fabrikklignende preget på modulene.

– Det er en skam for området. De ser grufulle og utrivelige ut. Hadde jeg visst at de kom til å bli stående, hadde jeg nok aldri kjøpt leilighet her, sier hun.

Hun krever at kommunen holder sitt løfte.

– Vi har fått lovnad om at den skulle rives. At den nå blir stående i tre år til, synes jeg er forferdelig.

– Oslo har babyboom. Et sted må man vel gjøre av alle ungene?

– Sant nok, men de kan jo spre det mer rundt i byen. Også har de bygd over et grøntområde. Her var det grønt og pent. Jeg blir ergerlig av å tenke på hvordan kommunen behandler oss. Det virker som det meste sklir gjennom i byrådet, sier den engasjerte damen.

Park og statue

Hun har en oppfordring til kommunen, dersom modulene blir borte.

– De kan spandere på oss en park og en liten statue. Det er lite av sånt her oppe. Sett opp benker så folk kan slappe av. Jeg liker meg godt på Etterstad, men modulene er til å gråte av, sier hun bestemt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag