– Gulleråsen en skandale

Beboerne rundt Gulleråsen stasjon vil ha tilbake stasjonen sin.

Beboerne rundt Gulleråsen stasjon vil ha tilbake stasjonen sin. Foto: Foto: Vidar Bakken

Beboere rundt Gulleråsen stasjon forlanger at samferdselsbyråd Jøran Kallmyr tar affære.

Gulleråsen: – Jeg oppfatter samferdselsbyråd Jøran Kallmyr som handlingslammet som svarer på våre henvendelser med svar som «se på løsninger så snart det lar seg gjøre». Det er bare tomme ord, sier Alf G. Astrup på vegne av aksjonsgruppen.

Mens Holmenkollbanen var under opprusting, hadde han i hvert fall buss for bane, men nå er også det tilbudet borte.

– Vi forlanger at det blir et busstilbud nå så lenge Gulleråsen stasjon er ute av drift, sier Astrup.

Brakk armen

Astrup mener at Kallmyr må sørge for annen transport, når han snakker om at det utelukkende handler om sikkerhet når stasjonen er stengt.

– Det er ikke mye sikkert for barn, eldre, funksjonshemmde og foreldre med barnevogn å bevege seg nedover den bratte, glatte veien fra stasjonen. For noen dager siden brakk en dame armen på veien her oppe. Etter at stasjonen ble stengt, har både antall myke trafikanter og antall biler økt i denne veien. Nå må det bli satt opp buss til Slemdal, sier Astrup.

Byråd Jøran Kallmyr lover nå å gjøre det han kan for å få gjenåpnet stasjonen. Les mer om dette her!

Håpløst argument

Under den offisielle åpningen av Holmenkollbanen sa ordfører Fabian Stang at han hadde oppfordret Kallmyr å finne en løsning for Gulleråsen stasjon.

Les også: Kongen møtt av demonstranter

– Når det gjelder Ruters argumentasjon om at det er vanskelig å lage en provisorisk løsning for Gulleråsen, er det et håpløst argument. For det første skulle Ruter ha oppdaget problemet allerede i planleggingsfasen. Når de så ikke klarte det, må de sette i gang et seriøst arbeid med å finne løsninger. Vi forlanger at stasjonen skal være tilgjengelig for alle før Ski-VM, sier Astrup.

Ruter utsatte møte

– Ruters arroganse kjenner ingen grenser. Når vi endelig fikk til et møte med Ruter tirsdag i denne uken, så ble møtet til alt overmål avlyst. Nytt møte er satt til tirsdag i neste uke, altså helt oppunder jul, da de fleste er travelt opptatt med huleforberedelser, sier Astrup.

Han forteller avslutningsvis at Facebookgruppen «Bevar Gulleråsen stasjon» har fått flere hundre medlemmer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.