– Gulleråsen stasjon må åpnes

Fortsetter kampen: Dick Zeiner-Henriksen og Alf G. Astrup har fått støtte fra en rekke politikere i sitt syn på gjenåpning av Gulleråsen stasjon. Foto: Vidar Bakken

Fortsetter kampen: Dick Zeiner-Henriksen og Alf G. Astrup har fått støtte fra en rekke politikere i sitt syn på gjenåpning av Gulleråsen stasjon. Foto: Vidar Bakken

Politikere og beboere krever at byråd Jøran Kallmyr FrP) gjør sitt for å åpne Gulleråsen stasjon.

GULLERÅSEN: Ullern Avis Akersposten skrev i forrige utgave om at Gulleråsen stasjon på nye Holmenkollbanen blir stengt for trafikk mot sentrum. Årsaken er at ved prøvekjøring med de nye vognene viste det seg at avstanden mellom perrong og tog ble for stor.

Dette ble ikke oppdaget under planleggingen og det er heller ikke, ifølge Ruter, midler til å sette i stand stasjonen. Dermed blir alternativet å nedlegge stasjonen i stedet, til stor skuffelse for beboerne som har levd med dårlige transporttilbud under opprusting av banen.

Dick Zeiner-Henriksen og Alf. G. Astrup var to beboere i området som satte lys på saken.

Kallmyrs svar skuffende

Siden forrige uke har flere politikere reagert. Bydelsutvalget i Bydel Vestre Aker har rettet en skarp henstilling til byrådet og ber om midler til umiddelbar opprusting av stasjonen.

– Vi har også fått positiv respons fra politikere i rådhuset, som har henvendt seg til samferdselsbyråd Jøran Kallmyr. Hans svar er skuffende. Han sier at ingenting kan gjøres før Ski-VM og at dette har førsteprioritet. Så håper han at det lar seg gjøre å endre noe på Gulleråsen stasjon senere. Det er ikke akseptabelt. Det er klart at det kan gjøres en provisorisk løsning mens banen er i drift. Det kan løses på en billig og enkel måte og kan stå ferdig i løpet av noen dager. Jeg er selv ingeniør og vet at dette lar seg gjøre. Gulleråsen stasjon må åpnes for oss som bor her. Noe annet er uakseptabelt, sier Alf G. Astrup.

Bør være enkelt

Han har selv har skissert en plan for å løse problemet.

– Dette er overkommelig å løse ved å fylle opp eller bygge provisorisk plattform i tre, som det er gjort på mange av de øvrige 33 perrongene på Holmenkollbanen, sier Astrup.

Flere fra Høyres gruppe i bystyret har henvendt seg til Kallmyr og saken vil komme opp i samferdselskomiteen i rådhuset.

– Det bør være meget enkelt å få til en provisorisk løsning, kommenterer bystyrerepresentanten fra Vestre Aker Per-Trygve Hoff (H). Hermann Kopp som også er bystyrerepresentant fra bydelen er enig.

– Det er skremmende at ingen synes å ta saken alvorlig. Ingen har tatt et nødvendig initiativ, sier Kopp.

Venstres bystyregruppe har henvendt seg til Jøran Kallmyr og bedt om en forklaring på hvorfor Gulleråsen stasjon blir nedlagt og hvilket alternativt tilbud nærområdet eventuelt vil få.

Offisiell åpning av Holmenkollbanen er mandag 6. desember.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.