RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jan-Kristian Skjolde har nådd toppen, lett som en lek.
Jan-Kristian Skjolde har nådd toppen, lett som en lek. Foto: Alle foto: Anne Marie Huck Quaye

– Gøy å leke apekatter

Mens de fleste studenter tar seg en røyk eller litt luft mellom forelesningene, velger rundt 50 ingeniør-studenter å klatre, helt til toppen.

HOLBERGS PLASS: Nei, det er ikke alle studenter som kan klatre mellom forelesningene, men i det flotte bygget til Ingeniørstudentene på Holbergs plass er det fullt liv i en 19.5 meter høy klatrevegg.

– Det er en av Norges høyeste klatrevegger, forteller leder av klatregruppa Isak Ladegård, og student på maskin linja på ingeniør-studiet, 3.året. For å kunne bruke veggen er det krav om at man skal være student ved høyskolen, ha tatt brattkort, men ellers er det fritt fram.

– Det er ikke farlig om folk som ikke er studenter her kommer. Vi vil jo at veggen skal brukes, sier Isak.

Da Lokalavisen kommer innom er to karer akkurat ferdig med å bestige veggen, så da er det klart for neste gjeng, en helt vanlig onsdag.

Peter Pan og gjengen

Sua Rusten, Frikar- danser, som nærmest ser ut som en Peter Pan i fri dans, Isak, Jan-Kristian Skjolde og utvekslingsstudentene Stefan Kreidenweis fra Tyskland og Agnija Graudina fra Latvia inntar veggen.

– Jeg har aldri klatret på midten før, sier Agnija som ser tydelig nervøs ut.

Veggen har flere ruter, og noen er tøffere enn andre, forklarer gutta, og «midt ruten» er defintivt brattest. Isak instruerer og hele gjengen oppmuntrer Agnija som ser ut som hun skal klare å overvinne skjelvende armer og høye vinkler etter en stund.

Polet stenger 6

Den ene ruten heter «polet stenger 6», og Isak forteller at da de skulle sette ruten var målet å rekke polet. Alle visste at de måtte i havn før 18.oo, men da de endelsg hadde laget ruten og rushet avgådre til nøærmeste vinmonopol, viste det seg at det var lørdag, og at polet alt var stengt.

– Da kalte vi den polet stenger 6, sier Isak som synes det er strålende å klatre.

– Jeg har falt masse. Det er sånn man lærer, sier han. Folk i vanlig form klarer som regel å nå toppen på andre forsøk, forteller Isak.

– Det er gøy å få lov til å leke litt apekatt, sier han.

– Jeg har klatra her i snart tre år, sier Jan-Kristian. Han synes det er fantastisk å ha et gratis klatretilbud på skolen. Det er heller ingen tvil om at klatregjengen har et stort publikum. Studenter som sitter og stirrer ut av vinduene følger gladelig med på klatrerne.

– Det er noen ganger jeg glemmer at det er klatrevegg utenfor butikken, og da skvetter jeg skikkelig når jeg ser et flyvende menneske, sier Marit Erdal som jobber i bokhandelen i bygget.

– Jeg skjelver på hendene, sier Stefan etter en kraftanstrengelse. Han forteller at det flott å få trent litt, og oppfordrer alle til å prøve seg. Da Lokalavisen forlater gjengen har de fremdeles tid til mer.

– Vi tar en rundet til, sier Jan-Kristian, og det gjør de

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere