RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Hadde slått Northug på oppløpet

Over 250 spreke barn fra 5-12 år stilte til start da tidenes fjerde Kollrenn gikk av stabelen.

Sognsvann: Mens proffene klager over harde løyper i Holmenkollen, var barna på det årlige Kollrennet storfornøyd med den langt mer avanserte løypetraseen de fikk prøve seg i.

Ni år gamle Kristian Granheim fra Korsvoll deltok på sitt første Kollrenn og gledet seg til å ta fatt på løypa.

– Dette er en skikkelig bra løype. Med en rekke utfordringer, som gjør det mye morsommere å gå på ski. Vi har slalåm, orgeltramp, baklengslangrenn og hopp.

– Like morsomt hvert år

Selv om Kollrennet kun er fire år gammelt, var det noen veteraner blant de unge deltakerne. Nils Petter Alfsen, 9 år, var en av dem.

– Har vært med i tre år nå. Eller var det fire? Nei, det husker jeg ikke. Men det er i hvert fall like morsomt hvert eneste år. Det er premie til alle, så ingen går tomhendte hjem!

Speaker Kjetil Ørbeck, skapte god stemning med kommentator egenskapene sine. Og når kulden virkelig satte inn, samlet folk seg rundt bålet for å nyte fyrverkeriet som var satt opp i hoppbakken. Applausen var stor etter et fyrverkeri verdi nyttårsaften.

Tror på egne ferdigheter

Den krevende løypa avsluttet med en knallhard motbakke opp til mål. Uten at kameratene Elias Benjamin Egli og Arne Johan Haavgå på ni år, lot seg skremme av den grunn.

– Det mest krevende er nok slalåmen, men det er det morsomste også. Resten tror vi skal gå ganske greit, sa de to spente guttene.

– Men hva med den siste motbakken opp mot mål? Den ser da ganske hard ut?

– Nei, det tror jeg ikke skal bli noe problem. Jeg er best mot slutten, jeg hadde til og med slått Petter Northug på oppløpet, ler Elias.

– Hva med deg da, Arne?

– Jeg er best nedover jeg. Det er der jeg har min styrke, svarer han kjapt tilbake.

Den ene utforkjøringen skapte en del knall og fall for de unge deltakerne.

Uten at det satte en stopp for festen. Kvelden ble avsluttet med et hoppshow av de sjeldne, fra Kolls egen hoppgruppe. Stilen var det ingenting å si på, og på spørsmål om de ville tilbake neste år var talen klar.

– Ja! Helt klart! Roper Kristian Granheim, Jens Haajem Svinøy og Nils Petter Alfsen i kor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere