– Han er den beste spissen i 3. divisjon

TRAVEL DAG PÅ JOBBEN: Øyvind Mæland var stortsett involvert i de aller fleste scoringene mot Frigg 2, i tillegg til at spissen satte inn fire mål selv.

TRAVEL DAG PÅ JOBBEN: Øyvind Mæland var stortsett involvert i de aller fleste scoringene mot Frigg 2, i tillegg til at spissen satte inn fire mål selv.

Ullern-trener Geir Harald Smith utroper spiss Øyvind Mæland til divisjonens beste spiss. Mot Frigg 2 mandag scoret han fire av målene.

MANGE FEIRINGER: Ullern hadde hele ni mål å feire mot Frigg 2.

DAGENS ULLERNSPILLER: Even Lundefaret ble dagens Ullern-spiller. Her feirer han sin scoring i første omgang.

ENKELT: Kristian Haubakk kunne enkelt sette inn 8-3-målet til Ullern.

UTVIST: Frigg 2 fikk en spiller utvist ti minutter før pause på grunn av denne holdingen.

ULLERN KUNSTGRESS: Kampen mellom Ullern og tabelljumbo Frigg 2 endte 9-3 til hjemmelaget.Spiss Øyvind Mæland satte inn fire av scoringene.

– Han har vært litt ute med skade, men med åtte kamper fra start nå står han med rundt 14 scoringer. Selv om vi tar med Lyn-spillerne er han fort den beste spissen i 3. divisjon, sier trener Heir Harald Smith.

Involvert i «alt»

Både Mæland og Even Lundefaret, som scoret to mål mot Frigg 2, var stort sett involvert i alt som skjedde offensivt på banen.

– Jeg er spiss da, så da skal man være involvert i det meste. Det er første gang i år at det er så målrikt, vi har ikke som vane å score så mye, sier Mæland selv.

Og han er ganske uenig i trenerens uttalelse om at han er den beste spissen i 3. divisjon.

– Det er jeg ganske uenig i, men det får være hans uttalelse. Jeg løper for lite, sier Mæland og ler.

Men at spissen har kommet seg fra skadene han slet med i første halvdel av sesongen, og var i fyr og flamme mot Frigg 2, kan nok ingen bestride. Heller ikke Mæland selv.

– Akkurat nå er jeg i ganske god form, men de fleste målene jeg setter i dag er rene puttemål.

LES FLERE SPORTSNYHETER FRA OSLO HER

Er Ullern-gutt

Mæland er fornøyd med tilværelsen i 3. divisjon, og ser aller helst at laget blir der de er i dag.

– Rykker vi opp til 2. divisjon blir det spill for andrelaget på meg. Jeg har ikke tid til mer, men det ser ut som om vi blir værende i 3. divisjon til neste år også, Lyn ligger ganske langt fra oss, sier Mæland, som akkurat har flyttet boplass til like ved Ullernbanen.

Trener Smith er heller ikke redd for å miste storscoreren sin.

– Han har ingen ambisjoner annet enn å spille fotball for å ha det gøy lengre, så jeg er ikke redd for å miste han. Det er jeg veldig fornøyd med, for det utgjør en stor forskjell å ha han på banen.

Mål etter mål

Ullern startet friskt med å sette inn to raske mål innen det var gått 11 minutter.

Så sørger to personlige feil i Ullern-forsvaret for at det står 2-2 i løpet av omgangen.

Melvin Johnson på Frigg 2 ble utvist 10 minutter før pause på grunn av holding i spiss Mæland, og lagene går til pause med stillingen 2-2.

Hele andre omgang styrer Ullern, med mål fra både Stefan Bjerke Christensson, Even Lundefaret, Mæland, Kristian Haubakk og kaptein Anders Ripeguru.

– Det er litt surrealistisk at det står 2-2 til pause, når Frigg bare er over midtbanen to ganger. Vi burde ha scoret flere mål i første omgang, og kunne fort ha satt inn 15 mål i dag, sier trener Smith.

Even Lundefaret ble forøvrig kåret til dagens Ullern-spiller.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.