RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

BEGRAVELSE: Mikael Troy Johansen Rasay ble gravlagt fra Grefsen kirke onsdag 10. august.
BEGRAVELSE: Mikael Troy Johansen Rasay ble gravlagt fra Grefsen kirke onsdag 10. august. Foto: FOTO: Ole Martin Meyer, onkel

– Han var et stort forbilde

Mikael Troy Johansen Rasay (18) fra Kjelsås, som ble drept på Filippinene i juli, ble onsdag gravlagt på Grefsen.

GREFSEN: 18-åringen ble skutt og drept i Quezon city på Filippinene 31. juli.

Onsdag var Grefsen kirke fylt av familie og venner. Så mange var møtt frem at over hundre mennesker måtte stå utenfor kirken.

Del på Facebook

Familien har opprettet en minneside for Mikael på nett.

Prøvde å stoppe slåsskamp

Ifølge TV2 skal Rasay, som var på ferie på Filippinene, ha prøvd å stanse en slåsskamp mellom en mann og en kvinne, da han selv ble angrepet av tre menn. Da 18-åringen hadde lagt to av dem i bakken, trakk den tredje et våpen, og skjøt Rasay tre ganger.

Gjerningsmannen er identifisert som en lokal politimann.

Aktiv basketspiller

Rasay vokste opp på Kjelsås, og blir av venner og familie omtalt som omsorgsfull, energisk og med glimt i øyet. Han var et idrettstalent som blant annet var tilknyttet Skeid fotball og deretter Kjelsås basket i fem år. I år spilte han på U20-laget.

– Lagkamerater, trenere og alle som kjente ham står igjen i sjokk, skriver leder i Kjelsås basket, Lasse Jalling, på idrettslagets hjemmesider.

Jalling beskriver Rasay som et stort forbilde.

– Han var sjarmerende, han var alltid klar til å ta opp en kamp samtidig som han var fredelig, og han kjempet alltid for de svake. I tillegg var han en atlet og for laget var han en viktig og dyktig pointguard som ga inspirasjon og glede både under treninger, kamper og i sosiale sammenhenger. Han var den mest talentfulle personen laget kjente til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere