RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VIL AT ORDNINGEN SKAL FORTSETTE: Varaordfører Libe Rieber-Mohn og Abdullah Alsabehg i Arbeiderpartiets bystyregruppe vil stå på for at Oslo Sør-satsingen skal fortsette når nåværende avtale går ut i 2018. Foto: Aina Moberg
VIL AT ORDNINGEN SKAL FORTSETTE: Varaordfører Libe Rieber-Mohn og Abdullah Alsabehg i Arbeiderpartiets bystyregruppe vil stå på for at Oslo Sør-satsingen skal fortsette når nåværende avtale går ut i 2018. Foto: Aina Moberg

– Håper Erna i likhet med Jens skjønner viktigheten av å satse i Oslo

Varaordfører Libe Rieber-Mohn fikk ikke flertall i bystyret for å videreføre Oslo Sør-satsingen for ti nye år etter 2018.

OSLO: Arbeiderpartiet fikk kun støtte fra Rødt og SV.

Derimot ble forslaget fra finanskomiteen enstemmig vedtatt:
«Byrådet bes gå i dialog med statlige myndigheter om å videreføre Groruddalsatsingen etter 2016 og Oslo Sør-satsingen etter 2018».

Satsingene består som kjent av både en kommunal og en statlig del.

– Jeg håper dialogen ikke tar for lang tid. Jeg håper Erna i likhet med Jens skjønner viktigheten av å satse i Oslo. Vi trenger statens hjelp for å få dette til.

– Sier regjeringen ja, kommer saken tilbake til bystyret, sier Rieber-Mohn.

Da håper hun at Arbeiderpartiets nedstemte forslag får flertall. I forslaget var det også et ønske om at satsingene både i Groruddalen og Søndre Nordstrand skal inneholde områdesatsing og områdeløft.

Vi har kunnskapen

Partikollega Abdullah Alsabeehg, selv bosatt i Søndre Nordstrand sier det slik:

– Skal vi lykkes med integreringen i Norge må vi lykkes i Oslo. Det må gjøres en innsats i Søndre Nordstrand. Vi har høye ambisjoner for denne bydelen. Det handler om å se mulighetene, og vi som bor her vet hvilke tiltak som har best mulig effekt, sier Alsabeehg, fraksjonsleder i bystyrets samferdsel- og miljøkomité.

– Kontakt oss. Det er vi som sitter på den nødvendige kunnskapen, legger han til.

Libe Rieber-Mohn er også opptatt av at lokale krefter skal være med å bestemme hva midlene i Oslo Sør-satsingen skal brukes til fremover.

– Forslagene må lages i samarbeid med bydelen og de lokale krefter, sier hun.

Lovnader på vent

Varaordføreren poengterer at det er viktig å erkjenne at det er store forskjeller i Oslo.

– Det er områder som trenger mer fokus og mer hjelp enn andre bydeler. Dette er det vanskelig å få til gjennom vanlige budsjetter, spesielt nå som det foreslås å kutte i støtten til bydelene. Derfor er det viktig å få til en videreføring av Oslo Sør-satsingen, sier hun.

Før årets stortingsvalg sa Arbeiderpartiet i en helsides annonse i Nordstrands Blad at "Søndre Nordstrand er framtida". Stortingsrepresentant og leder av Oslo Ap, Jan Bøhler skrev at i en ny og bredere Oslo Sør-satsing vil Ap særlig satse på disse fem punktene: trygghet for godt norsk, trygghet for helse, trygghet mot kriminalitet, trygghet for bolig og trygghet for transport.

Nå står lovnadene på vent inntil staten har vært i dialog med byrådet.

LES OGSÅ:

Flere av Søndre Nordstrands 28 kommunale barnehager blir solgt eller privatisert

Grusbane fikk gressdekke med Oslo Sør-midler

Fjøsgulvet kollapser, grisene må slaktes

Birger (64) irriterer seg grønn over søppel

Danset og vandret i regnet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere