RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Håper nybygget aldri ser dagens lys


NY SKISSE: Slik ser Obos foreløpig for seg nybygget i Våronnveien 17 tilpasset alternativ 3 fra byrådsavdelingen.
NY SKISSE: Slik ser Obos foreløpig for seg nybygget i Våronnveien 17 tilpasset alternativ 3 fra byrådsavdelingen. Foto: ILLUSTRASJON: OBOS FORRETNINGSBYGG<b></b>
Et tredje forslag til utbygging av Våronnveien 17 faller ikke i smak hos verken naboer eller lokalpolitikere.

MANGLERUD: Reguleringssaken for Våronnveien 17 ble sendt til politisk behandling i november i fjor.

Nå har byrådsavdeling for byutvikling lansert et alternativ 3 til utbygging av branntomten på hjørnet Plogveien/Våronnveien.De foreslår et kompromiss av de tidligere forslagene til grunneier Obos og Plan- og bygningsetaten (se faktaboks).

Byrådsavdelingen reduserer i likhet med Plan- og bygningsetaten byggehøyden fra fem til fire etasjer, men beholder det samme «fotavtrykket» på bygget som i forslaget til Obos. De vil også ha strøkstilpassede fasader.

LES OGSÅ:

Vil bygge mer enn videosjappe på Manglerud

Obos møtte motstand

Vil ikke ha mer enn fire etasjer på branntomta

Naboklager

De tilliggende borettslagene møtte til åpen halvtime da saken ble behandlet hos Østensjø bydelsutvalg (BU) sist mandag.

Terje Christoffersen i Manglerudvangen borettslag og Asbjørn Hagen i Manglerudjordet borettslag gikk sterkt ut mot det nye forslaget.

De påpekte at Plogveien er overbelastet med trafikk i dag og at man ikke har behov for et nytt, stort næringsbygg på Manglerud.

– Vi representerer cirka 3000 av bydelens innbyggere, og synes dette bygget er like malplassert som i forrige forslag, sa de.

– Det opprinnelige bygget var lavt for at lyset skulle slippe inn i bakgården, mens dette er stort og ruvende og bryter med den gamle bebyggelsen. Vi håper på deres hjelp så dette bygget aldri ser dagens lys, sa de til BU.

Vil ha tre etasjer

BU gikk enstemmig inn for at nybygget må ha strøkstilpassede fasader og følge byggegrensene til øvrig bebyggelse. De ønsker maks tre etasjer med tilbaketrukket fjerdeetasje.

Flertallet vedtok også å be om streng praktisering av parkeringsnormen, i håp om å forhindre økt trafikk. Dette punktet var FrP og tre av fire høyrerepresentanter imot.

– Hvis det ikke lages nok parkeringsplasser i nybygget vil ansatte parkere i gata og frata nærområdet parkeringsplasser, sa Tommy Skjervold (FrP).

LES OGSÅ:

Videobutikken brant ned til grunnen

- Et flott bygg på en vanskelig tomt

Vil kun ha tre etasjer i Våronnveien 17

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere