RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Håpløs plassering av bom


Christian Sømme, leder i Skøyen Vel, ønsker bommen flyttet til rett utenfor McDonalds. FOTO: IVAR BRYNILDSEN
Christian Sømme, leder i Skøyen Vel, ønsker bommen flyttet til rett utenfor McDonalds. FOTO: IVAR BRYNILDSEN
Christian Sømme er styreleder i Skøyen vel. Han mener det er håpløst å dele Skøyen i to med en ny bomstasjon i Karenslyst Allé.

SKØYEN: – Helt siden bomringen kom har vi argumentert for å få bomstasjonen nærmere Hoff, slik at hele Skøyen kom innenfor ringen. Det har vært umulig å nå frem. Da byrådet la frem sitt forslag til ny plassering av bommen, så øynet vi endelig håp om en fornuftig ordning. Men så ble dette en kamp mellom bydelene, der vi tapte. Enda det faktisk er Skøyen det gjelder. Det skorter dessverre på geografikunnskapene, sier Sømme, og forklarer at Skøyen går helt fra Sjølyst til Borgen.

– Vrøvl

– Jeg hører politikere som argumenterer for at Skøyen nå blir samlet utenfor ringen. Det er vrøvl. Det som nå skjer er at alle servicefunksjoner, så som postkontor, butikker, frisører og bensinstasjon kommer utenfor bomringen. Mens halvparten av befolkningen på Skøyen bor innenfor ringen.

Selv bor jeg innenfor ringen, i et blindveisområde ved Den engelske park på Mellom-Skøyen. 80 prosent av nedslagsfeltet til Skøyen Vel ligger innenfor ringen.For oss som bor her er det virkelig ikke lett å forstå dem som snakker vakkert om å få samlet Skøyen, sier Christian Sømme. Han mener bomvedtaket slik det nå lyder, favoriserer folk utenfor ringen som allerede har et stort tilbud av butikker og servicetjenester uten å måtte passere bomringen, og ikke dem på Skøyen.

Uforståelig

– Jeg forstår ærlig talt ikke hva man har tenkt - for situasjonen også for svært mange på Skøyen er at det nå blir Frogner og Majorstuen som blir stedene man kan kjøre uten å komme gjennom ringen. Det håpløse, sett fra vår side, er at man drøfter og spør bydeler som reiser til Skøyen for å handle. Men at bomringen stenger halve Skøyen-befolkningen ute fra butikker i nærområdet har egentlig ingen viet oppmerksomhet, mener Sømme.

Utestengt

Med bomplassering ved postkontoret i Karenslyst allé så er svært mange effektivt stengt ute fra alle butikker i nærområdet. Det er klart at noen kan si at vi bare kan gå, men du kan ikke bare gå når du skal handle inn til familien eller ikke er sterk nok til å gjøre det, sier Sømme.

– Dersom det på død og liv må være bom i Karenslyst allé, så får denvære rett ved jernbaneundergangen på Karenslyst-siden, sier han. Han mener det ikke er til stor hjelp at det ligger parkeringshus i hver ende av Karenslyst allé.

– Folk som kommer til området for å handle setter ikke fra seg bilen i et parkeringshus 100 meter unna dagligvarebutikken. Det blir for mye styr med heis og tilbakelevering av handlevogn. Da reiser folk heller til Majorstuen eller Frogner til butikker med direkte adkomst, mener Sømme. Han lover at Skøyen Vel vil kjempe videre for å få på plass en fornuftig plassering av bomstasjonen. Han er overbevist om at siste ord ikke er sagt.

– Vi har jobbet med denne saken i sikkert 20 år, avslutter lederen i Skøyen Vel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere