RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frank Tonning fra Manglerud må betegnes som over middels interessert i akvarier og fisk. Nå har han leid et kjellerlokale av borettslaget og har omkring 20 akvarier. Lørdag hadde han mye å bidra med til auksjonen på Nordseter. Foto: Arne Vidar Jenssen
Frank Tonning fra Manglerud må betegnes som over middels interessert i akvarier og fisk. Nå har han leid et kjellerlokale av borettslaget og har omkring 20 akvarier. Lørdag hadde han mye å bidra med til auksjonen på Nordseter. Foto: Arne Vidar Jenssen

– Har 20 akvarier i kjelleren

Lørdag var den store dagen for folk med interesse for akvarier. Noen har drevet hobbyen litt lenger enn til artig pynt i stua.

NORDSETER/MANGLERUD:Oslo Akvarieklubb har hvert år fiskeauksjon på Nordseter skole, og lørdag markerte klubben også jubileum slik Nordstrands Blad tidligere har omtalt.

Mange kom med poser med fisk de ville få solgt mens andre tittet i forkant av auksjonen for å vite hva de skulle by på.

– Jeg må få sette fra meg dette og komme igjen, sa en heseblesende dame fra Brattlikollen.

Hun kom med store og tunge bæreposer med fisk.

– Bilen min ville ikke starte, så jeg måtte ta drosje, men fikk ikke med meg alt, så jeg må ta en tur til.

Spesielt interessert

Til disse årevise fiskeauksjonen kommer folk fra fjern og nær for å handle. Her kan de både få tak i akkurat den lille fisken de lenge har hatt lyst på, eller få solgt det de ikke har bruk for. Mange har bare et lite akvarium i stua, andre har drevet hobbyen sin litt lenger. En av siste kategori er Frank Tonning som bor i Plogveien på Manglerud.

– Helt fra jeg var liten, har jeg hatt interesse for akvariefisk, forteller han mens han med fagkunnskap studerer posene i aulaen på Nordseter.

– Så ble det stopp en periode inntil datteren min tok opp interessen. Men det ble litt for liten plass i leiligheten på Manglerud, så sammen med en kamerat, Tor Hellum har jeg leid et kjellerlokale av borettslaget, og der har vi nå omkring 20 akvarier. Kjempe-gøy, men det tar jo litt tid, sier Tonning.

– For fiskene skal ha mat, vannet må holdes rent og vi må skrape alger.

Men hobbyen har også ført til at det blir mye yngel. 15 poser hadde han med seg da han kom til auksjonen.

– Vi må jo kvitte oss med en del, og nå forsøker vi å spesialisere oss. Maliwisiklider er det som er i fokus nå, fargerike fisker som finnes i Malawisjøen i Afrika, kan han fortelle.

Og når det ikke mates, renses eller auksjoneres fisk, kommer medlemmer i Oslo Akvarieklubb til Manglerud på klubbkvelder.

– En artig hobby enten man bare har et akvarium eller mange, sier Frank Tonning og oppfordrer andre til å prøve seg.

Og når vi forsøker oss på å omtale akvarieinnholdet som gullfisk, blir vi klart irettesatt av en med kunnskap.

– Gullfisk er bare en av mange forskjellige slag, sier han.

Tydelig at det er mye å lære.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere