RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Har aldri vært i bedre form


Martin Johnsrud Sundby ble nr to på skiatlon under VM i Val di Fiemme (Foto: Terje Pedersen, ANB)
Martin Johnsrud Sundby ble nr to på skiatlon under VM i Val di Fiemme (Foto: Terje Pedersen, ANB) Foto: Terje Pedersen, ANB
Martin Johnsrud Sundby åpnet VM med en kruttsterk sølvmedalje. Den neste uka kan festen fortsette.

RØA / VAL DI FIEMME: Røa-gutten er nemlig ikke et sekund i tvil: Han har aldri vært en sterkere langrennsløper enn akkurat nå.

 
– Jeg har aldri vært i bedre form, og det visste jeg allerede før jeg kom til VM, smilte Johnsrud Sundby etter sølvløpet på skistadion i Cavalese.
 
 
På fellesstarten med skibytte fikk konkurrentene så definitivt smake Røa-guttens styrke. Dario Cologna ble verdensmester, men Martin Johnsrud Sundby var nesten like mye hovedperson underveis på den tre mil lange kraftprøven.
 
Ikke bare fikk han luke underveis, men i avslutningen var han i tillegg råsterk og slo Sjur Røthe i kampen om bronsemedaljen.
 
– Det var kult å komme inn på oppløpet og vite at det ble medalje. Og i og med at var Sjur så lå foran, var det egentlig ikke så farlig hvilken valør det ble, smilte 28-åringen.
 
Se bildeserie fra bragden til sølvgutten Martin her!

Jobbet med spurten

Røthe er samtidig ikke kjent for å ha noen dårlig spurt, men måtte altså strekke våpen mot Johnsrud Sundby. Gode avslutninger har på ingen måte vært Røa-guttens varemerke tidligere, og 28-åringen har heller ikke prioritert å trene på nettopp det.
 
Foran årets VM var det imidlertid tid for å ta grep for Røa-gutten, som fra før  har individuell bronse fra 15-kilometeren i VM i Holmenkollen.
 
– Jeg har måttet jobbe med meg selv. Tidligere har jeg nok forsømt den biten, og trodd at jeg ville bli god nok til å gå fra før spurten. Men foran VM har jeg fokusert på nettopp avslutningene, røpet han - og tilføyde:
 
– Sånn sett er jeg stolt at det jeg fikk til i dag. Det er godt å få betalt for den jobben man legger ned.
 
Stolt kan han også være av jobben som ble gjort underveis. Etter snaut to mil fikk 28-åringen plutselig 15 sekunders forsprang på hovedfeltet - der nevnte Røthe og Petter Northug lå foran og bremset.
 
– Det kostet meg egentlig ingenting, men jeg var aldri inne på tanken at det skulle holde helt inn. Derfor valgte jeg å ikke gå livet av meg, men roet meg heller ned og ventet på resten. Det var et enkelt valg, sa han.
 
Les også: Martin har en plan

Sølv intet nederlag

Dario Cologna tauet Johnsrud Sundby inn igjen - og inn i avslutningen satte sveitseren fart igjen. Johnsrud Sundby, Sjur Røthe og russiske Maxim Vylegzhanin hang seg på - og sammen fikk de fire luke.
 
Petter Northug jobbet febrilsk for å komme seg opp, men klarte det ikke.
 
– Jeg reflekterte ikke over at Petter ikke var med der framme. Jeg var bare fast bestemt på at jeg ikke skulle gi meg, sa Johnsrud Sundby om den saken.
 
– Jeg og Sjur havnet egentlig litt i dødens bak Vylegzhanin i den siste bakken, konstaterte Røa-gutten - og mente at gullet glapp akkurat der.
 
Sølv var imidlertid intet nederlag for den nybakte barnefaren som har mye å glede seg til i dagene som kommer også.
 
– Nå kommer det flere konkurranser som passer veldig bra for meg, sa 28-åringen - og tenkte nok først og fremst på onsdagens 15 kilometer i skøyting.
 
I november  vant Martin Johnsrud Sundby et renn i verdenscupen i nettopp 15 kilometer fri teknikk.
 
– Og på stafetten er det bare gull som gjelder, smilte Sundby, som var med på gull-laget i Holmenkollen i 2011.
 
Før den tid skal imidlertid sølvmedaljen feires.
 
– Det blir nok god stemning på det norske hotellet i kveld, smilte Johnsrud Sundby.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere