Gå til sidens hovedinnhold

– Har blitt bedre

– Vårt mål er å skape et godt og trygt bomiljø for alle! sier daglig leder i BSN, Jan Henrik Ruud. BIs leder for studentvelferd mener også at ting har blitt bedre.

Nydalen: – Denne type problematikk kan bare løses med dialog og samarbeid. Men vi har blitt bedre, mener Ruud.

På spørsmål om hvor mange som har blitt «kastet ut» av BSN (Boligstiftelsen Nydalen) grunnet dårlig oppførsel, viser han til at alle BSN-beboerne har korttidskontrakter, noe som normalt betyr 50 prosent utskiftning årlig. Men Ruud er bortreist og har ikke nøvendig informasjon for hånden, til å kunne si nøyaktig hvor mange som har/har hatt eventuelle merknader på leieforholdet, og heller da ikke informasjon om antall "hendelser» det har vært eksempelsvis under fjorhøsts Fadderullan, sammenlignet med tidligere år.

LES INTERVJU MED NYDALEN-KVARTER BEBOERNE HER


BSN er en ideell selveid organisasjon, og ifølge Ruud, ikke drevet av «profitt maksimering».

– Det er derfor ingen motsetninger mellom ressursbruk som gavner formålet, det er mer spørsmål om hvilke virkemidler som er nødvendig, sier Ruud, og som forøvrig mener at telefonnummeret til vekterfirmaet burde være godt kjent for Nydalen Kvarter-sameiet.

Møter, også med politiet

BIs leder for studentvelferd Trude Tanum mener også at ting har blitt bedre, men kommenterer ikke detaljene i nevnte politirapport etter forrige Fadderullan.

– Vi har et utstrakt samarbeid med politiet for at arrangementene skal forløpe så godt som mulig. Men jeg kan ikke gå inn i dette innholdet. Vi kan helt sikkert bli bedre, og det mener jeg at vi også at har blitt, sammenlignet med tidligere års Fadderullan, sier Tanum.

– I fjor var første året vi har bedt politiet om en rapport i etterkant, for å kunne evaluere hva vi eventuelt må gjøre bedre under neste Fadderullan. I god tid før Fadderullan neste høst vil vi ha møter med flere parter - også politiet. BI har ansvaret for studentene i undervisningsbygget, men i hvilken grad BI skal ha ansvaret for studentene også etter undervisningstid, er en komplisert problemstilling. Med den miksen vi nå har i Nydalen - tusenvis av studenter, næringsliv, og «vanlige» beboere – så sier det seg selv at det alltid vil være ulike interesser i området, sier Tanum.

Hun legger til at BI ikke kjenner til forespørsel fra Nydalen Kvarter-beboerne om utdeling av info om «ta hensyn osv.» til de andre beboerne i området.

– Om Nydalen Kvarter ønsker å sende ut informasjon til BI-studentene, vil det selvsagt vurderes når en eventuell henvendelse mottas.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto