RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arkeolog Marianne Bugge Kræmer graver fram viktige funn på Ekeberg. FOTO: Ivar Brynildsen
Arkeolog Marianne Bugge Kræmer graver fram viktige funn på Ekeberg. FOTO: Ivar Brynildsen

– Har de glemt Ekeberg?

En ny rapport fraråder myndighetene å bygge et nytt Kulturhistorisk museum ved operaen i Bjørvika. Nordstrands Blads redaktør Ivar Brynildsen frykter Ekeberg blir oversett.

OSLO/EKEBERG: – Jeg er spent på å lese rapporten. Har konsulentene overhodet sett på sammenhengene mellom Bjørvika og Ekeberg? spør Nordstrands Blads redaktør Ivar Brynildsen.

Rapporten konkluderer med at Kulturhistorisk museum bør samles på Bygdøy sammen med Vikingskipmuseet. Hovedårsaken er samfunnsøkonomi.

– Veldig mye tyder på at vi nå får en gondolbane mellom Bjørvika og Ekeberg, slik at turister og byens egen befolkning kommer til å besøke begge steder på samme tur. Jeg kan ikke skjønne annet enn at skulptur- og kulturminneparken blir en av byens flotteste attraksjoner, og at parken med fornminner og skulpturer og byens mest spektakulære utsikt blir et nytt tyngdepunkt i byen, sier Brynildsen.

Rapporten er laget på oppdrag av Kunnskapsdepartementet.

– Dette har gitt regjeringen et godt grunnlag for å fatte en god beslutning om Kulturhistorisk museum. Jeg er godt fornøyd med arbeidet som er gjort, sier statsråd for forskning og høyere utdanning, Tora Aasland til NRK Østlandssendingen.

Nordstrands Blads redaktør mener Oslo-historien bør veie tyngre i debatten.

– Hittil har diskusjonen i alt for stor grad dreid seg om Bygdøy kontra Bjørvika. Det er etter min mening et for trangt perspektiv. Også Bygdøy er et helt unikt område i Oslo. Men jeg mener det der er riktig med et mer maritimt fokus.

HVA MENER DU? GI OSS DIN MENING I KOMMENTARFELTET UNDER SAKEN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere