RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Har det aldri kjedelig på jobben


Variert jobb: Bydelsdirektør Mona Taasen delte ut blomster under åpningen av Disengrenda barnehage i 2008. Arkivfoto: Karl Andreas Kjelstrup
Variert jobb: Bydelsdirektør Mona Taasen delte ut blomster under åpningen av Disengrenda barnehage i 2008. Arkivfoto: Karl Andreas Kjelstrup Foto: Arkivfoto: Karl A. Kjelstrup
Mona Taasen går løs på seks nye år som bydelsdirektør i Nordre Aker.

NORDRE AKER: 64-åringen har ledet bydelen siden bydelsreformen i 2004.

– I min alder må man ta det litt som det kommer, sier Taasen, om bydelsdirektørstillingen som er på åremål, seks år av gangen.


– Verdens fineste by

– Jeg er en skikkelig Oslo-jente, slår Taasen fast. Oppvokst på Grünerløkka som hun er.
Men siden hun ble mor for 36 år siden har hun bodd «i skogen», nærmere bestemt på Sørbråten.

LES OGSÅ: Elsker å jakte i fjellet

– Oslo er verdens fineste by. Oslo har alt. Fjorden rett ut og Marka rundt. Jeg bor jo i skogen, og samtidig er det i Oslo. Jeg tror heller ikke det er noen annen by som kan skilte med maken til tilbud når det gjelder kunst og kultur. Og så er det så korte avstander, sier Taasen.

Bare under studietiden har hun hatt adresse utenfor Oslo. Men på spørsmål om hun vurderte å bli boende i Stockholm, er svaret et rungende «Nei!».


Kommunedame

Mona Taasen har en lang kommunal karriere. Som ung sosialarbeider drev hun oppsøkende arbeid i Oslo sentrum og i drabantbyene i over ti år.

I 1988 ble hun ansatt i finansavdelingen i Rådhuset, og ganske snart fikk hun jobben som bydelsdirektør i Bydel Vinderen. Der var hun i 15 år, til hun overtok roret i nyopprettede Nordre Aker i 2004. I tillegg ledet hun arbeidet med skolestart for seksåringer og utvidelsen av Aktivitetsskolen (tidligere SFO) et par år på 1990-tallet.


Lang merittliste

– Disse seks årene i Nordre Aker har vært en utrolig spennende og fin tid, sier Taasen, som likevel ikke umiddelbart var sikker på at hun ville søke på jobben en gang til. Men oppfordringene fra rådhuset var sterke, og da var det ikke vanskelig å si ja til å fortsette i årene frem mot pensjonsalder.

Les litt om Mona Taasens hverdag her.

– Å være bydelsdirektør er en jobb som aldri er kjedelig. Spekteret av oppgaver er så bredt. Jeg møter mange mennesker, i alle livsfaser, sier Taasen.

Hun har ledet Nordre Aker gjennom økonomiske nedgangstider, men snudde for et par år siden et blodrødt underskudd til igjen å gå i balanse.

– Bydelen har klart å score høyt på mange brukerundersøkelser. Vi får mye positive tilbakemeldinger, har vunnet priser, og blitt lagt merke til. Fagfolk vil gjerne jobbe hos oss, og ser på bydelen som en spennende arbeidsplass. Dessuten har vi det absolutt laveste sykefraværet i Oslo, på bare åtte prosent. Det viser at de ansatte trives. For meg er det viktig at alle ser at de er like viktige. Den kvaliteten hver enkelt utviser i sitt arbeid er avgjørende. Jeg hadde ikke tatt på meg nok en periode, hadde det ikke vært for alle de flinke lederne og ansatte vi har i Bydel Nordre Aker, sier Mona Taasen.

Hun er likevel tydelig på at gode resultater ikke skal bli en sovepute.

– Vi har fortsatt mange utfordringer i bydelen. Når man jobber med mennesker vil man alltid kunne bli bedre. Vi er en stor bydel, som nærmer seg 50.000 innbyggere. Nordre Aker er et sted folk vil bo, og det skal være et godt sted å bo for alle. Det er min motivasjon for å fortsette som bydelsdirektør, sier Taasen.

LES OGSÅ: Mona Taasen varsler flere kutt i Nordre Akers tjenester i 2011


Ellen Oldereid slutter

Samtidig som Mona Taasen fortsetter i Nordre Aker, mister hun sin assisterende bydelsdirektør, Ellen Oldereid (46), som har vært i bydelen siden 2004.

Oldereid går til stillingen som bydelsdirektør i Bydel St. Hanshaugen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere