RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Har det grusomt hyggelig!


Denne gjengen satser på intervalltrening, og har det “grusomt hyggelig” sammen - fra venstre Vibeke Arntzen Fredriksen, Anne-Grethe Rasten Grenersen, Berit Andresen, Astrid Moe Eikrem, Ingunn Holden Bergh, Marie Arneberg, og Gunhild Skrivervik.
Denne gjengen satser på intervalltrening, og har det “grusomt hyggelig” sammen - fra venstre Vibeke Arntzen Fredriksen, Anne-Grethe Rasten Grenersen, Berit Andresen, Astrid Moe Eikrem, Ingunn Holden Bergh, Marie Arneberg, og Gunhild Skrivervik. Foto: Kristin Haga
Løpegruppa ”Hoppla” fra Kjelsås definerer den ukentlige intervalltreningen med to ord: Grusomt hyggelig!

KJELSÅS: –Intervalltrening er ikke syklubb-trening – vi løper jo til vi får blodsmak i munnen! Men vi rekker også å skravle og ha det hyggelig imellom intervallene da!, sier Vibeke Arntzen Fredriksen, Anne-Grethe Rasten Grenersen, Berit Andresen, Ingunn Holden Bergh, Marie Arneberg, Gunhild Skrivervik, og Astrid Moe Eikrem.

Tiden inne for intervaller

Hoppla-jentene er sprekinger som etter sommeren fant ut at tiden var inne for intervaller.

– Vi trener jo hver for oss andre ting også, men hadde hørt om hvor effektiv intervalltrening er. Men også at slik trening er såpass “pyton”at den kan være vanskelig å motivere seg til alene. Og da ble jo Hoppla-klubben perfekt - det kommer jo alltid noen andre som kan være med å dra deg i mål. Og ikke minst - det er føles tryggere å være flere – særlig nå i tussemørket!, sier initiativtager Astrid.

Hver onsdag klokken seks på kvelden er det oppmøte ved Oset - treningen tar i underkant av en time.

Kick!

– Etter oppvarming har vi 4 – 5 drag i motbakker, på rundt 3 - 4 minutter hver. Da gir vi alt! Så går vi imellom. Vi merker godt at kondisen og farten er stigende! Man får helt kick etter sånn trening - blir litt “høy”!

LES HER HVA PROFESSOR WISLØFF SIER OM INTERVALLTRENING

Den blide gjengen har kommet sammen som naboer, venner og bekjente, men det er også plass til flere ”Hopplaer”.

- Bare hyggelig med flere. Selv om vi tar’n helt ut i de raske intervallene, så er det jo forskjell på formen blant oss også, og alle løper jo i det tempoet de selv klarer og føler for, forteller jentene, men legger til at de samles igjen mellom hvert drag og starter samtidig..

– 1, 2, 3 Hoppla!

Stigende form gir også økt lyst til deltagelse i forskjellige mosjonsløp, og gjengen snakker om blant annet Holmenkollstafetten, Sentrumsløpet, Oslo Maratons én- milsdistanse, Fornebuløpet og Nordmarkaorientering.

- En ren “kvinneklubb”?

- Neida – klart menn kan ”søke”! Vi samler oss på Facebook , treningsinteresserte finner oss også der.

– Og Hopplanavnet er valgt fordi vi ser for oss at vi er spreke veddeløpshester i full gallopp!. Ved starten av hvert drag roper vi 1-2-3 HOPPLA så det ljomer mellom trærne!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere

Mest lest