RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Har ført til arrestasjoner


Pressekontakt i Nettverk for dyrs frihet, Erling Sem, er sjokkert over protestforbudet i sentrumsområdene. FOTO: Erik Tangen
Pressekontakt i Nettverk for dyrs frihet, Erling Sem, er sjokkert over protestforbudet i sentrumsområdene. FOTO: Erik Tangen
Aksjonister fra dyrevernsgruppen Nettverk for dyrs frihet har blitt arrestert for å dele ut løpesedler.

OSLO: Nettverk for dyrs frihet forteller at også de, ved gjentatte anledninger, har opplevd at oslopolitiet har satt en effektiv stopper for løpeseddelaksjoner i nærheten av pelseforretninger.

Har ført til arrestasjoner

– Ved to anledninger har aksjonistene til og med blitt arrestert og forsøkt bøtelagt. I november i fjor ble det ikke en gang gitt en advarsel i forkant, selv om politiet er forpliktet til å gjøre dette, forteller nettverkets pressekontakt Erlin Sem til Lokalavisen.

Nettverket oppfatter politiets intervensjon som både lovstridig og ubegrunnet, forteller han.

– Vi har hatt hyppige løpeseddelutdelinger nær pelsforretninger, men aldri opplevd aggressive konfrontasjoner med andre enn politiet.

Nettverket har selv publisert en video på Youtube hvor aktivister blir pågrepet for å dele ut løpesedler.

– Ut av kontroll?

Politiet har begrunnet protestforbudet med at pelsaksjoner ofte har kommet ut av kontroll.

Dette kjenner ikke Sem seg igjen i.

– Våre løpeseddelutdelinger er rolige, og godt innenfor det et demokratisk samfunn må tillate. Ved henvendelser til politiet er gjerne eneste konkrete begrunnelse at noen knuste noen vinduer i noen pelsbutikker nattestid for over to år siden. Vi forstår at pelsbutikkene ikke ønsker fokus på virksomheten sin, men er sjokkert over å se at politiet så åpenbart setter deler av handelsstanden foran grunnleggende friheter, sier Sem, som gjerne skulle fått eksempler på pelsaksjoner som har kommet ut av kontroll.

150 anmeldelser

De siste årene har Nettverk for dyrs frihet anmeldt 150 tilfeller av dyreplageri til politiet og Mattilsynet.

Erling Sem kunne ønske politiet brukte "mer energi på å forhindre lovbrudd, i stedet for å beskytte handelsstanden for protester de ikke liker".

Han forteller at dyrevernsorganisasjonen vil fortsette sine aksjoner.

– Nettverk for dyrs frihet nekter konsekvent å akseptere bøter, og i de fleste tilfeller har politiet henlagt sakene fremfor å prøve dem i rettssystemet. De nyeste tilfellene er enda ikke henlagt, og Nettverket håper å få prøvd dette forbudet i rettssalen.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere