RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Har gått glipp av mange plasser

Byrådssekretær Kai-Morten Terning (FrP) er kraftig provosert av Håkon Haugli (Ap) som i forrige uke skrøt av regjeringens regelendringer over hvem som kan bygge ut omsorgsplasser.

OSLO SENTRUM: Regjeringen tilbyr mer i statlig tilskudd til kommunene til bygging av omsorgsplasser. Og ikke minst åpner de reglene for at kommunene nå kan inngå langsiktige avtaler med private aktører der de eier og drifter bygget, såkalte OPS-avtaler.

LES SAKEN: Tror på flere sykehjemsplasser i Groruddalen

Kai-Morten Terning rister på hodet av utspillet.

OBOS ville bygge

– Det er sjelden jeg blir så provosert. Dette framstilles som en god nyhet. Men dette er ordning som burde vært i gang for lengst. Vi kunne hatt mange nye omsorgsplasser om ikke regjeringen hadde vært steile tidligere. Under finanskrisen var for eksempel OBOS meget interessert i å bygge Omsorg+ for oss. Men under den tidens regler var det ikke mulig å få Husbankstøtte. OBOS skrinla derfor prosjektet som kunne vært i drift nå, sier Terning.

Terning er også hoderystende over at Haugli presenter det som en nyhet at kommunen nå kan inngå avtaler med ideelle aktører.

– En burde kunne forvente av en stortingsrepresentant at en setter seg inn i sin egen regjerings politikk. Vi har hele tiden kunnet inngå avtaler med ideelle aktører og motta støtte fra Husbanken. Vi har derfor inngått avtale med tre ideelle aktører om å bygge Omsorg+ og allerede i mai skal vi åpne Omsorg+ på Ensjøtunet som Frelsesarmeen har bygget og skal drifte, sier Terning

– Ekstremt forsinket

– Det skjer etter flere år hvor det kunne vært realisert flere prosjekter. Private aktører har over lengre meldt sin interesse for å bygge plasser. Og det kunne vi ha hatt nå. Dette er ikke en god nyhet, det er en forsinket nyhet.

Terning mener også regjeringen før denne regelordningen, førte en stivbeint kamp mot privat utbygging av omsorgsplasser.


– Dette til tross for at boligbyggelagene bisto kommunene med å bygge hele 6000 omsorgsboliger i Norge på 90-tallet og i tillegg har flere boligbyggelag prosjekter som de har satt på vent på grunn av finanskrisen. Denne diskrimineringen av boligbyggelag skjer på tross av at regjeringen lovet i Soria Moria-erklæringen, sier Terning. Men jeg er selvsagt glad for at den rødgrønne regjeringen endelig har tatt til vettet og i tillegg økt støtten, sier Terning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere