RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Har ikke «fått ut armen»


Frank Ludvigsen (24, i midten) så det som en plikt å ta vaksinen mot svineinfluensa. Brage Nordgård (26, t.v.) og Erling Faugstad (25) er ikke redde for å bli syke.
Frank Ludvigsen (24, i midten) så det som en plikt å ta vaksinen mot svineinfluensa. Brage Nordgård (26, t.v.) og Erling Faugstad (25) er ikke redde for å bli syke.
– Vi er ikke så veldig redde for å bli syke, bekrefter Blindern-studenter.

BLINDERN: Mens Frank Ludvigsen (24) så det som en samfunnsplikt å la seg vaksinere, synes ikke Brage Nordgård (26) og Erling Faugstad (25) at det er noen grunn til å gjøre det samme.

LES OGSÅ: Studentene er vaksinesinker

– Vi burde kanskje ha gjort det vi også, av hensyn til andre og unngå å være smittebærere. Det er i alle fall den eneste grunnen til at jeg ville ha tatt vaksinen, sier Faugstad. – Vi har vel ikke helt fått ut fingern.

– Fått ut armen mener du vel, ler vaksinerte Ludvigsen.

- Tåler det

– Vi har jo hatt vanlig influensa, og tåler det, sier Nordgård, og bekrefter langt på vei bydelsoverlegens uttalelser til Nab.no.

– Ja, vi er friske og raske, tror vel ikke at vi kan rammes og tåler å bli syke. Jeg kan ikke si at jeg frykter svineinfluensaen så veldig mye, sier Nordgård.

- Labert

Leder av Studenthelsetjenesten i Studentsamskipnaden i Oslo (SiO), Marit Eskeand, forteller at de har sendt ut 30.000 sms til studentene på UiO, studenter på de andre lærestedene har fått e-post, og det er hengt opp oppslag. Likevel hadde bare 2300 latt seg vaksinere ved nyttår.

– Oppmøtet var labert da vi holdt kveldsåpent før jul. Vi hadde ventet å vaksinere en tredel av studentene, men det er vi langt unna, sier Eskeland.

Studenthelsetjenesten på Blindern vaksinerer daglig studenter som ønsker det, etter timebestilling, og har kapasitet til å ta unna 30 personer om dagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere