– Har ikke «fått ut armen»

Frank Ludvigsen (24, i midten) så det som en plikt å ta vaksinen mot svineinfluensa. Brage Nordgård (26, t.v.) og Erling Faugstad (25) er ikke redde for å bli syke.

Frank Ludvigsen (24, i midten) så det som en plikt å ta vaksinen mot svineinfluensa. Brage Nordgård (26, t.v.) og Erling Faugstad (25) er ikke redde for å bli syke.

– Vi er ikke så veldig redde for å bli syke, bekrefter Blindern-studenter.

BLINDERN: Mens Frank Ludvigsen (24) så det som en samfunnsplikt å la seg vaksinere, synes ikke Brage Nordgård (26) og Erling Faugstad (25) at det er noen grunn til å gjøre det samme.

LES OGSÅ: Studentene er vaksinesinker

– Vi burde kanskje ha gjort det vi også, av hensyn til andre og unngå å være smittebærere. Det er i alle fall den eneste grunnen til at jeg ville ha tatt vaksinen, sier Faugstad. – Vi har vel ikke helt fått ut fingern.

– Fått ut armen mener du vel, ler vaksinerte Ludvigsen.

- Tåler det

– Vi har jo hatt vanlig influensa, og tåler det, sier Nordgård, og bekrefter langt på vei bydelsoverlegens uttalelser til Nab.no.

– Ja, vi er friske og raske, tror vel ikke at vi kan rammes og tåler å bli syke. Jeg kan ikke si at jeg frykter svineinfluensaen så veldig mye, sier Nordgård.

- Labert

Leder av Studenthelsetjenesten i Studentsamskipnaden i Oslo (SiO), Marit Eskeand, forteller at de har sendt ut 30.000 sms til studentene på UiO, studenter på de andre lærestedene har fått e-post, og det er hengt opp oppslag. Likevel hadde bare 2300 latt seg vaksinere ved nyttår.

– Oppmøtet var labert da vi holdt kveldsåpent før jul. Vi hadde ventet å vaksinere en tredel av studentene, men det er vi langt unna, sier Eskeland.

Studenthelsetjenesten på Blindern vaksinerer daglig studenter som ønsker det, etter timebestilling, og har kapasitet til å ta unna 30 personer om dagen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.