RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pål Hansen i Nydalen Bolig/FRI Eiendom sier at de ikke har gitt opp å få bygget undergangen i år, selv med forsinkelser - her ved hybelbygget i nr. 13. foto: Kristin Tufte Haga
Pål Hansen i Nydalen Bolig/FRI Eiendom sier at de ikke har gitt opp å få bygget undergangen i år, selv med forsinkelser - her ved hybelbygget i nr. 13. foto: Kristin Tufte Haga

– Har ikke gitt opp undergangen

– Jeg antar vi trenger tre - fire måneder til å forberede oppstart. Så det er muligheter for å klare det inneværende år, sier Nydalenundergang-utbygger.

NYDALEN: – Det er beklageligvis ikke noe konkret nytt med et fastsatt tidspunkt for igangsetting, sier Nydalen undergang-utbygger Pål Hansen i Nydalen Bolig/FRI Eiendom, men legger til at de likevel ikke har gitt opp å få bygget undergangen fra enden av Gunnar Schjelderups Vei – under jernbanen og opp til gangbroen over Ring 3 til Grefsen – i år.

– Det er for tidlig å konkludere med at vi ikke får til det. Jeg antar vi trenger ca tre til fire måneder for å forberede oppstart. Så det er det muligheter for å klare det inneværende år!

"Kompleks bygging"

Hansen sier også at dette dreier seg om en "kompleks bygging",

– Og med mange forhold som skal falle på plass der de største flaskehalsene er stengingen av Gjøvik-banen og forholdet til høyspentkablene til Hafslund.

Det er antageligvis vanskelig å forstå for de som ikke er involvert, men når man ikke rekker å komme i gang til et avtalt tidspunkt, kan det gå lang tid før neste gang Jernbaneverket kan stenge Gjøvik-banen. Vi sendte inn forslag om ny undergang ved Sandakerveien i samråd med Plan- og bygningsetaten , og var forespeilet en avgjørelse før påsken i år, av hensyn til vår egen framdrift og mulighet for stenging av Gjøvikbanen. Forslaget ble som kjent avslått, men avslaget kom så sent at vi neppe rekker å komme i gang før etter sommeren, selv om andre uavklarte forhold skulle falle på plass med det første. Vi ønsker å blir ferdige med dette, og håper på en avklaring i nær framtid, avslutter Hansen.

Ja fra Nydalen Kvarter

Undergangen er nedfelt i rekkefølgebestemmelsene i reguleringsplanen for utbyggingen av Gunnar Schjelderups vei 11 og 13. På førstnevnte adresse holder Nydalen Kvarter til. I dette sameiet er det nå flertall for at underganen må på plass.

– På årsmøtet forrige måneden ble det klart flertall for undergangen, forteller leder av sameiet, Ole Gerhard Røen.

Og da har flertallet snudd, for på åprsmøtet i fjor, så stemte flertallet mot at undergangen måtte på plass.

LES TIDLIGERE SAKER OM NYDALEN-UNDERGANGEN HER:
Jubler for avslag

- Trenger ikke 110 timer
Nydalen-undergangen: - Trenger 110 timer
Jernbanen vil stenge
- Universell utforming må vike
- Politiet er enige med oss

Godtar ikke flere utsettelser


 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere