RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Helseminister Anne-Grethe Strøm-Erichsen (Ap) tilbakeviser kritikken rundt heroin-saken, og mener hun ikke har konkludert. FOTO: TORGEIR HAUGAARD, FORSVARETS MEDIESENTER
Helseminister Anne-Grethe Strøm-Erichsen (Ap) tilbakeviser kritikken rundt heroin-saken, og mener hun ikke har konkludert. FOTO: TORGEIR HAUGAARD, FORSVARETS MEDIESENTER

– Har ikke konkludert om heroin

Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) står fast ved sine uttalelser i heroinsaken, men avviser at regjeringa har konkludert.

OSLO ØST: – Regjeringa har ikke konkludert i spørsmålet om heroinassistert rusbehandling, sier helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen i en pressemelding.

Hun påpeker at det så kalte Stoltenberg-utvalget står helt fritt i sin jobb, og også til å fatte sine konklusjoner, men hun understreker at hun som helseminister står fast ved uttalelsene hun kom med sist uke i Bergensavisen.

– Har svart

– Jeg har blitt spurt om jeg blir den neste helseministeren som kommer til å dele ut gratis heroin, og det har jeg svart på. Men jeg vil understreke at regjeringen ikke har konkludert i denne saken. Stoltenberg-utvalget står fritt til å trekke sine konklusjoner – og skal også se på en lang rekke andre virkemidler i rusomsorgen, sier hun.

Uttalelsene vakte sterke reaksjoner i slutten av forrige uke etter at Strøm-Erichsen, på direkte spørsmål fra Bergensavisen, uttalte at heroinassistert rehabilitering er «nok ikke veien å gå».

Helseministeren sa videre at hun selv var langt fra å gå for et slikt tilbud.

Leserne reagerer

Uttalelsene vakte sterke reaksjoner, blant annet på Ostkantavisas.no, der flere lesere ga uttrykk for sin frustrasjon:


Dette dreier seg om menneskeliv og ødelagte skjebner som trenger hjelp nå, de kan ikke vente i all evighet.

Morten


Dette er maktmisbruk på sitt verste.

Harald


Norges narkotikapolitikk er en fiasko.

Jan


Også fag- og organisasjonsmiljøer ble det reagert på helseministerens uttalelser. Leder for Foreningen for human narkotikapolitikk, Arild Knutsen, mente blant annet at helseministeren bedrev politisk spill og taktikkeri.

– Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen avvisning av at det kan bli aktuelt med utdeling av heroin til vanskeligstilte avhengige, er å anse som et brudd på spillereglene, sa han.

Avventer utvalget

I pressemeldinga som ble sendt ut av Helse- og omsorgsdepartementet sier helseministeren at hun har sagt sin mening, men at hun ikke har konkludert. Det ønsker hun heller ikke å gjøre før Stoltenbergutvalgets vurdering foreligger.

– Når utvalgets innstilling foreligger, vil regjeringa ta endelig stilling til forslagene utvalget kommer med. Jeg vil understreke at jeg er svært opptatt av at de tyngste rusmisbrukerne skal få et så godt behandlingstilbud som mulig., sier Strøm-Erichsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere